НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако направите масаж на тези 7 точки, ще успокоите детето си!

Ако направите масаж на тези 7 точки, ще успокоите детето си!

0
Ако направите масаж на тези 7 точки, ще успокоите детето си!
Ако направите масаж на тези 7 точки, ще успокоите детето си!

Смята се, че един лек масаж на краката на определени места може да помогне за здравето и поведението на вашето дете.

Рефлексологията (масаж) на краката е форма на алтернативна медицина, която намалява болката, облекчава стреса и насърчава загубата на тегло при възрастните. Разбира се, при бебетата има специална адаптирана практика за деца.

Всъщност, един нежен масаж на краката на детето на определени места може да го успокои. След като направите това правилно, вие ще престанете да чувате неумолимите викове на бебето.

Какво е рефлексология на краката на детето?

Експерти твърдят, че рефлексологията на краката се основава на теорията, че областите на краката, ръцете и ушите са свързани с другите части на тялото и органите.

Както във всяка теория, това не е 100% доказано, но много изследвания показват, че рефлексологията на краката има реално въздействие върху здравето на пациента. Тя може да ви помогне да успокоите децата, когато са палави или се чувстват зле.

Погледнете снимките по-долу и внимателно масажирайте краката на посочените места. И не забравяйте да се консултирате с педиатър, преди да опитате тази техника.

Масаж  №1: Успокойте гладното бебе.

Ако спешно топлите бутилка мляко и детето вече капризничи поради глад, опитайте внимателно да притиснете върховете на пръстите му. Те са свързани с хипоталамуса, който регулира глада и апетита на човека.

Този масаж ще спомогне за успокояването на чувството за глад, докато храната стане готова.

Масаж №2: Стимулирайте растежа и подобрете настроението.

Палецът на детето ви съответства на хипофизната жлеза, която също е известна като главна жлеза. Според Джонс Хопкинс тази важна жлеза има много функции. Също това, масажирането на тази част от пръста стимулира растежния хормон.

Хипофизната жлеза освобождава окситоцин, който подобрява настроението на детето ви.

Бонус: Ако кърмите, можете да масажирате палеца си и ще увеличите производството на кърма.

Масаж №3: Подобряване на имунната система.

Много е важно да запазите здравето на детето си и да предотвратите заболявания. Лекият масаж около периметъра на възглавничките на палеца, може да подобри имунната система.

Тази област е свързана с тимусната жлеза, която подобрява имунната система и помага да се произвеждат антитела, които се борят с болестите.

Масаж №4: Забавяне на дишането и облекчаване на напрежението.

Бебетата също могат да страдат от стрес – най-вече от непознати места и хора. Масажът отлично се справя със стреса. Арката на крака (посочена на фигурата) съответства на слънчевия сплит.

Тази зона е в състояние да регулира дишането при паника. Масажът ще помогне да забавите дишането и да успокоите детето. Също така е възможно да облекчите безпокойството и плача.

Масаж №5: Придайте сила.

Ако вашето дете се е преуморило, това ще му помогне да си възвърне силата. Леко натиснете тази малка точка на крака, точно под арката. Тя съответства на надбъбречната жлеза, която освобождава адреналина.

Масажирайки това място, можете да осигурите на вашето дете малко повече енергия и да избегнете сънливост.

Вижте още: Магнезий – ето как да си го набавяте ежедневно!

Масаж №6: Контролирайте пикочния мехур.

Никой не обича да седи на мокри пелени, но децата все още не са в състояние да контролират пикочния си мехур. Можете да им помогнете, като масажирате тази част в средата на крака. Масажът на това място може да предизвика детето да уринира в настоящия момент.

Масаж номер 7: Помогнете на храносмилането.

Ако бебето ви има проблеми с корема (колики или запек), опитайте леко да натиснете тази област.

Тази област е свързана с дебелото черво и червата и може да помогне за правилното придвижване на всичко по протежение на храносмилателните пътища.

Леко притиснете палеца в тази област, за да облекчите дискомфорта на бебето в стомаха.

Споделете статията с приятелите си!