НАЧАЛО ЗДРАВЕ Листата на гравиолата са 1000 пъти по-силни от химиотерапията!

Листата на гравиолата са 1000 пъти по-силни от химиотерапията!

0
Листата на гравиолата са 1000 пъти по-силни от химиотерапията!
Листата на гравиолата са 1000 пъти по-силни от химиотерапията!

Саусеп или гравиолата е екзотичен плод, известен с уникалния си вкус, който, както много хора казват, е смесица между ягода и ананас. Звучи вкусно! Но в допълнение към вкуса, този плод има невероятни лечебни свойства.

Кората, листата и корена на гравиолата се използват за лечение и профилактика на различни здравословни проблеми в продължение на стотици години. В тази статия обръщаме внимание на листата на дървото гравиола.

Ефективни срещу рак

Гравиолата е широко популярна като алтернативно средство за лечение на рак, макар и все още да няма медицински доказателства. Поддръжниците ѝ твърдят, че влиянието на листата на гравиола в борбата с раковите клетки е хиляди пъти по-голямо от това на химиотерапията. Също така те са много по-евтини от популярната ракова терапия и не са съпътствани от странични ефекти и усложнения. Казват, че листата са много ефективни срещу рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на простатата.

За да направите чай от листата на гравиола, нарежете 10 листа и ги варете в 3 чаши вода. Изключете котлона, когато около 2/3 от водата се изпари и остане само 1/3. Оставете чая да се охлади и го изпийте.

Лекува инфекциите на пикочните пътища

Инфекцията на пикочните пътища (ИПП) е състояние, което се характеризира с бактериална инфекция на уретрата, пикочния мехур, уретера и бъбреците. Смята се, че използването на чай от гравиола има силен ефект върху инфекциите на пикочните пътища. Ако сте предразположени към тази болест, можете редовно да приемате чая като превантивна мярка.

Чаят от гравиола е подходящ за лечение на подагра

Подаграта е състояние, характеризиращо се с възпалени и болезнени стави, по-специално стави на краката и ръцете. Консумирането на чай от гравиола може да помогне за облекчаване на това състояние. Това естествено лекарство срещу подагра работи като чудо, защото премахва пикочната киселина от кръвта – основната причина за това болезнено състояние.

Ефективни при ревматизъм

Подобно на подаграта, ревматизмът е състояние, при което пациентът има болезнени и подути стави. Мускулите също могат да бъдат засегнати. Отличен е начинът за лечение на ревматизъм без нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) чрез гравиола – естествен агент, проявяващ изненадващи противовъзпалителни свойства. Просто пригответе няколко листа и ги стрийте, за да направите запарка, която можете да приложите върху засегнатите стави и мускули. Прилагайте до два пъти на ден.

Идеално подходящи при екзема

Листата на гравиолата може да се използват и за лечение на екзема. За да се преборите с екземата, просто следвайте процедурата по-горе, като направите запарка от листата. Нанесете върху зоните на тялото, засегнати от екземата, за да се възползвате от противовъзпалителните свойства на гравиолата.

Вижте още: Краката ви ще бъдат гладки благодарение на тази рецепта!

Повишават имунитета

Често ли страдате от простуда, кашлица, грип или други заболявания и инфекции? Може би причината е вашата слаба имунна система. Чудесен начин да защитите тялото си от инвазията на микробите е да пиете редовно чай, направен от листата на гравиола. Тази напитка също така може да се приема и ако вече страдате от заболяването, за да помогнете на тялото си да се отърве от бактериите много по-бързо.