НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мухъл в банята? Ето как да се отървете от него бързо и...

Мухъл в банята? Ето как да се отървете от него бързо и евтино!

Мухъл в банята? Ето как да се отървете от него бързо и евтино!
Мухъл в банята? Ето как да се отървете от него бързо и евтино!

Средствата против мухъл са скъпи и не гарантират окончателното му премахване.

А банята е идеалната среда за появата му, защото има влага и топлина. Също така в повечето бани няма прозорци, а мухълът обича затворени помещения, които са слабо проветриви.

От мухъл не може да се предпази и човек, който пази банята си идеално чиста. Причината за появата на плесен може да бъде недостатъчната изолация на стените на къщата.

Приложение

Средствата против мухъл са скъпи и не гарантират окончателното му премахване. Ето защо е необходимо да се обърнете към достъпните, евтините и не по-малко ефективни методи за борба с него.

Един такъв продукт е обикновената белина за измиване, която струва стотинки. Единственият минус е острия ѝ неприятен мирис, така че използвайте маска. Изсипете продукта в спрей бутилка и напръскайте местата, засегнати от гъбичките.

Фугите между плочките ще станат снежнобели и мухълът ще изчезне завинаги. Дръжте децата и домашните любимци далеч по време на тази процедура. Проветрете апартамента след това.

Антибиотик срещу гъбички

Ако все още не сте готови да понесете миризмата на хлор, има друг доказан метод. За да направите това, ще ви трябват хапчета нистатин (той се отнася към полиеновите антибиотици), който може да бъде закупен във всяка аптека.

Вижте още: Моята орхидея – моята гордост! Ето как я присаждам!

Обикновено се използва за лечение на кандидоза. Разтворете 2 таблетки в половин чаша топла вода и избършете с помощта на хартия фугите между плочките. Не изплаквайте разтвора. От мухъла скоро няма да има следа. Повторете процедурата в рамките на една седмица.

Нека дома ви да бъде чист и удобен. Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да победите мразените от всички плесен и гъбички.