НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Премахнете миризмите от хладилника мигновено с тези 10 съвета!

Премахнете миризмите от хладилника мигновено с тези 10 съвета!

0
Премахнете миризмите от хладилника мигновено с тези 10 съвета!
Премахнете миризмите от хладилника мигновено с тези 10 съвета!

Понякога в хладилника се появява много лоша миризма. Всичко това може да развали апетита ви! Искате ли да поддържате вашия хладилник чист? Използвайте тези 10 съвета!

Миризмата трябва да бъде елиминирана и ние знаем как!

Активният въглен на прах напълно се справя с тази задача. Оставете чиния в хладилника с този прах. За една нощ той ще абсорбира всички стари и неприятни миризми. Ако загреете праха във фурната при 170-180 градуса, той отново ще ви послужи.

В качеството си на профилактично средство, активният въглен може да се съхранява в хладилника през цялото време. За да постигнете това, трябва просто да направите дупки в капака на малък съд, да поставите натрошените таблетки и да ги оставите на вратата. Основното нещо е да не забравяте периодично да подменяте съдържанието.

Влажното почистване с оцет също може да помогне. Избършете всички стени и рафтове на хладилника с кърпа, напоена с оцет. За да подобрите ефекта: можете допълнително да оставите на рафта чаша с оцет за няколко часа.

Има още един по-труден метод, но той ще ви помогне да отстраните дори и най-силните аромати.

Смесете вода и амоняк 1:1 и с този разтвор почистете хладилника. След това оставете вратата отворена за няколко часа, за да изчезне острата миризма на амоняк.

Друг начин, по-приятен, но и по-скъп е да запечете малко прясно смляно кафе и да го поставите в отворен съд във фризера и в хладилника. Утайката и самата напитка имат подобен ефект и също могат да се използват.

Забележка: напитката трябва да е гореща, а хладилникът изключен от електрическата мрежа.

Ако постоянно държите отворен буркан със сода, то вие ще сте застраховани от изненадващи аромати в продължение на месеци. Със сода може да направите и влажно почистване. То ще бъде много ефективно.

10 съвета за премахване на неприятните миризми в хладилника. Аз отдавна правя това и моя хладилник винаги мирише приятно!

Коричките ръжен хляб в хладилника, разпределени на различни нива, ще ви помогнат да се отървете от странната миризма в камерата.

За същия ефект нарежете парченца ябълка, сирене или сурови картофи.

Пакетчетата чай перфектно абсорбират чуждите миризми.

Вижте още: Да почистим килима у дома бързо и ефективно!

Солта и захарта не по-лошо от другите продукти също се борят с лошите миризми. Поставете ги в хладилника в отворен съд и те ще си свършат работата.

Друг начин: почистете хладилника с помощта на лимон. Изстискайте сока на половин лимон, смесете го с вода и избършете вътрешността на хладилника с кърпа, напоена с този разтвор. Този метод ще затвърди резултатите от обичайното мокро почистване.

И разбира се, не можем да забравим за специалните модерни средства – спрей с освежаващ ефект, почистващи препарати на въздуха, йонизатори. Всички те отлично се справят с основната задача за премахване на нежеланите миризми.