НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 знака за сърдечен удар при жените, които не трябва да подценявате

7 знака за сърдечен удар при жените, които не трябва да подценявате

0
7 знака за сърдечен удар при жените, които не трябва да подценявате
7 знака за сърдечен удар при жените, които не трябва да подценявате

Симптомите на инфаркт на миокарда или сърдечен пристъп варират при мъжете и жените. Експертите твърдят, че при жените не се откриват признаци на сърдечен удар, които буха се проявили при мъжете. Тази разлика е много важна. Жените често пренебрегват симптомите на инсулт. Силният натиск в гърдите е един от тези симптоми. Важно е да знаете признаците на сърдечен удар при жените, тъй като той може да се случи по всяко време.

Ето 7 признаци на сърдечен пристъп при жените:

1) Необяснима умора

Повече от 70% от жените страдат от тежка умора преди сърдечен удар. Те изведнъж започват да се чувстват изтощени дори след като извършат малки задачи, като готвенето например. Жените с грип също изпитват подобни проблеми. Тази умора е различна от хроничната умора, причинена от хормонален дисбаланс.

2) Проблеми със съня

Ако не можете да заспите, това може да означава инсулт. Трудно е да се открие този знак, тъй като може да бъде причинен от много други причини. Ако обаче забележите някакви необясними причини или продължително нарушение на съня, това може да го приемете като предупреждение.

3) Болка

Ако имате лека болка в челюстта, гърба, раменете, врата или ухото, това може да е признак на сърдечен удар. Жените обикновено не изпитват изтръпване в гърдите и раменете, както мъже, но могат да почувстват стягане, което започва от челюстта и се спуска по шията.

4) Задушаване

Трудностите, свързани с продължителното и дълбоко дишане, са лош знак. Повече от половината от жените страдат от недостиг на въздух преди инсулт.

5) Разстройство на стомаха или гадене

Замаяността или гаденето са признак за сърдечен пристъп, от който жените често страдат. Те могат да имат разстроен стомах или повръщане малко преди инсулт.

Вижте още: Магнезий – ето как да си го набавяте ежедневно!

6) Тревожност и стрес

Жените често изпитват тревожност и стрес преди сърдечен удар. Тревожността е често срещан симптом при жените преди удар.

7) Изпотяване

Внезапна бледост без видима причина не е добър знак и може да бъде индикатор за сърдечен удар. Повече от 40% от жените изпитват замаяност и внезапна студена пот преди инсулт. Трябва да се обадите на линейка, когато усетите остро замайване, тъй като тези симптоми не трябва да се подценяват.