НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Езикът на тялото във взаимоотношенията ни и как да го тълкуваме!

Езикът на тялото във взаимоотношенията ни и как да го тълкуваме!

0
Езикът на тялото във взаимоотношенията ни и как да го тълкуваме!
Езикът на тялото във взаимоотношенията ни и как да го тълкуваме!

Езикът на тялото е един от най-честите начини, по които общуваме и “четем” хората в ежедневието, но не винаги го осъзнаваме и анализираме. Харесвате човек от срещуположния пол, но не можете да предприемете по-смели стъпки? Трудно ви е да разбере какви намерения има обекта на любовта ви и въобще какво чувства? Или обратно, имате връзка от много години и партньорът ви започва да се държи по различен начин. Трябва ли това да ви тревожи или е нормално?

Днес ще разгледаме тази важна област от общуването ни, а именно – езика на тялото и жестовете на човека. Те до голяма степен са красноречиви и могат да ни разкрият чувствата и емоциите.

В една връзка всичко е добре, ако:

Ако вашият приятел/партньор се обръща към вас през цялото време или се приближава. Това означава, че проявява интерес. Между другото, когато човек има симпатии към някого, често кръстосва крака си в посока към личността, която му допада. Това се случва на подсъзнателно ниво.

Въпреки че жените са доста хитри, все пак има начин да ги „разчетете”. Ако едно момиче харесва дадено момче, тя често несъзнателно се навежда към него, приближава се и се изравнява като местоположение. По този начин тя може да покаже себе си в най-благоприятна светлина и да има вниманието му.

Мъжете винаги искат да изглеждат по-силни и мощни, защото отвътре им идва да бъдат защитници. Няма значение дали току-що са срещнали обекта на своя интерес или вече са женени от 15 години. Един мъж би стоял прав, когато разговаряте, може би с ръка на кръста си. Или би се облегнал на стената до вас.

Хората, между които има симпатия, много често се докосват един друг. Често причината е уж, „за да махнат” нещо от лицето на другия или да отстранят едва забележимо конче от палтото. Всичко се случва „случайно”, но винаги е с проява на загриженост.

Ако някой изпитва симпатии към даден човек, несъзнателно започва да имитира жестовете и мимиките на този човек. Когато са в обща компания и някой се пошегува, първата нещо, което би направил влюбения човек е да види реакцията на обекта на своите чувства, след което да повтори и изимитира емоциите и жестовете.

Как да разберем, че отношението е по-хладно

Всеки път, когато се опитвате да заговорите човека, когото харесвате, усещате някаква неловкост. Езикът на тялото сигнализира липса на настроение – момичето, което харесвате, не реагира, гледа някъде встрани, сяда по-встрани или се обляга на гърба си. Това са сигурни знаци за липса на споделени чувства и симпатия. Но все пак дайте шанс, постарайте се да завържете разговор и да общувате, за да проверите дали действително това е така.

Ако вашата инициатива или шеги се възприемат без особен ентусиазъм или виждате, че човекът отсреща се усмихва малко престорено и насила, ако имате чувството, че думите ви минават покрай ушите му, то тогава със сигурност няма интерес от негова/нейна страна. Необходимо е или да промените подхода или да прекратите нещата.

Ако вместо загриженост и добра интонация от срещуположния пол, чувате по-скоро недоволство, критика и сарказъм, е добре да помислите дали това е човекът за вас.

Вижте още: Той обеща, но така и не се жени за теб. Ето защо!

Други знаци, които трябва да ви подскажат нещо са кръстосаните ръце, свито тяло, отпусната глава – това са все сигнали за проблеми в отношенията. Също така обръщайте внимание на начина на комуникация: ако човекът, когото харесвате, говори нервно и тихо, е много вероятно да се чувства неприятно, когато е близо до вас.

Ако вашата половинка избягва прегръдките или не отвръща с голям ентусиазъм и готовност на тях, това също може да говори за неизказани проблеми във взаимоотношенията. Ако езикът на тялото ѝ включва стоене по-често с гръб към вас, липса на внимание и интерес, значи е време да направите нещо, за да възобновите топлите отношения

Езикът на тялото не може да ви каже цялата истина и понякога може да се заблудите от него, въпреки че в повечето случаи несъзнателно отразява чувствата и мислите на човека. Ето защо не е нужно да чакате някакви специални сигнали – добре е да бъдете инициативни и да действате. Комуникирайте, споделяйте как се чувствате, прекарвайте време с половинката си (или се старайте да инициирате качествено време на опознаване с обекта на вашата любов), изпълнете живота с приятни емоции и така ще може да постигнете взаимно щастие и разбирателство.