НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Содата за хляб – 11 невероятни приложения събрани на едно място!

Содата за хляб – 11 невероятни приложения събрани на едно място!

0
Содата за хляб - 11 невероятни приложения събрани на едно място!

Содата за хляб несъмнено е едно от най-евтините домашни средства за поддържане на чистотата. В допълнение към употребата ѝ при малки порязвания и наранявания, содата може да се използва и като неразделна част от вашите методи за почистване. Тя е наистина изключително универсален инструмент.

11 начина за използване на содата за вашето здраве.

 1. Естествен дезодорант.

Използвайте щипка сода за хляб с вода, вместо да купувате дезодоранти, съдържащи алуминий и парабени. Друга възможност е да нанесете щипка сода за хляб под мишниците.

 1. Ухапвания от насекоми и отровен бръшлян.

Смесете сода за хляб с вода, за да създадете паста, която помага за облекчаване на сърбежа, причинен от ухапване от насекоми и отровен бръшлян. Друга възможност е да втриете сода върху кожата, за да неутрализирате дразнението и да премахнете сърбежа.

 1. Киселини и лошо храносмилане.

Хлебната сода неутрализира стомашните киселини. Дозирането обикновено е половин чаена лъжичка, напълно разтворена в половин чаша вода, като се приема на всеки два часа.

 1. Грижа за красиви крака.

Добавете три супени лъжици сода за хляб към леген с вода и накиснете краката си за известно време. Друг вариант е да смесите 3:1 вода със сода за приготвяне на ваш собствен ексфолиант  за лице и тяло. Това е естествено, евтино и нежно средство, с което може да третирате кожата.

 1. Релаксираща вана.

Смесете сода за хляб и ябълков оцет и добавете към ваната.

 1. Почистващ препарат за ръце.

Смесването на три части сода за хляб с малко вода, можете да получите един напълно натурален препарат за почистване, който неутрализира миризмите и премахва мръсотията от ръцете ви.

 1. Отстраняване на трески.

Сложете една супена лъжица сода за хляб в чаша с вода, след което потопете памучен тампон и почиствайте мястото, където имате рана два пъти на ден. Повечето от парчетата ще излязат сами за няколко дни.

 1. Средство при слънчево изгаряне.

Смесете половин чаша сода за хляб с топла вода в банята, за да облекчите сърбежа.След това оставете кожата да се изсуши от само себе си.

 1. Увеличаване на физическата издържливост и производителност.

Капсулите от сода за готвене, известни като “допинг сода”, отдавна се ползват от бегачите на дълги разстояния, за да им помогнат да увеличат производителността и издържливостта си. Те също така помагат за подобряване на скоростта при плувци!

Вижте още: Опитайте: пълнено солено руло

 1. Паста за зъби и венци.

За да подготвите своя собствена паста за зъби и венци, е необходимо да разбъркате сода за хляб с морска сол в съотношение 6:1. Разбърква се за около тридесет секунди и след това се поставя в контейнер за употреба.

 1. Избелване на зъби.

Нанесете с влажна четка за зъби половин чаена лъжичка сода за хляб.Оставете да действа няколко минути. Почистете зъбите и изплакнете.