НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаша топла вода: Защо трябва да е първото нещо, което пием сутрин

Чаша топла вода: Защо трябва да е първото нещо, което пием сутрин

Чаша топла вода: Защо трябва да е първото нещо, което пием сутрин
Чаша топла вода: Защо трябва да е първото нещо, което пием сутрин

Чаша топла вода на гладно съдържа много ползи за организма ни. 70% от човешкото тяло се състои от вода, така че е логично да предположи, че питейната вода е от съществено значение за нашето здраве. В действителност, всички функции на тялото, включително дишане, храносмилане, регулиране на телесната температура са зависими от водата.

Стресът и натоварения начин на живот обикновено ни карат да започнем деня си с чаша кафе и с напредването на деня, броят на чашите кафе се увеличава значително. Що се отнася до водата – всеки от нас я приема по някакъв начин. Но според древната индийска медицина, известна като “Аюрведа”, е добре да пиете чаша топла вода на гладно. Това е много по-полезно, защото стимулира храносмилането и премахва токсични вещества. В допълнение, тя помага за намаляване на теглото и предотвратява преждевременното стареене.

Многобройни проучвания потвърждават, че една чаша топла вода сутрин премахва вредните вещества от организма почти мигновено. Можете също така да пиете чаша топла вода след хранене, защото това увеличава количеството на консумираната храна и улеснява преминаването на храната през храносмилателния тракт. Топлата вода отпуска мускулите на стомаха, като по този начин се елиминират спазмите и болката намалява.

Вижте още: План за щастие: Как да привлечете сродна душа?

Освен това, ако се опитвате да отслабнете, чашата с топла вода може да бъде първото нещо, което пиете сутрин, защото повишава температурата на тялото и по този начин ускорява метаболизма, което води до увеличаване на броя на изгорените калории.

Първите бръчки и преждевременно стареене са кошмар за всяка жена, но навика да пиете топла вода също може да реши този проблем. Факт е, че топлата вода може да поддържа клетките на кожата еластични и добре хидратирани. В допълнение, тя премахва всички токсини, които могат да повлияят негативно на външния ви вид.

loading...