НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кой мед е фалшив? Няколко метода за разпознаване!

Кой мед е фалшив? Няколко метода за разпознаване!

0
Кой мед е фалшив? Няколко метода за разпознаване!
Кой мед е фалшив? Няколко метода за разпознаване!

В последно време се продава много фалшив мед. И няма значение дали го купувате от магазина или от ръцете на пчеларя. Заради печалбата мнозина са готови да отидат далеч и дори да пожертват здравето на другите.

При създаването на фалшив мед в хода на производство се използват различни компоненти със съмнително качество. Но тези, които наистина се интересуват за своето здраве и това на близките си, трябва да знаят как да избират хубав мед. Щастливи сме да ви помогнем. Ето няколко начина да разпознаете фалшивия мед. Изберете този метод, който най-много ви допада!

Как да различавате натуралния от фалшивия мед?

Истинският мед, с изключение на сладкия вкус, трябва да е леко горчив и да причинява дразнене в гърлото. Купувайки мед от пазара, не забравяйте да го опитате.

Непременно помиришете меда. Той трябва да има деликатен флорален аромат. При фалшивия миризмата често отсъства, или обратното, тя е прекалено ярка и неприятна.

Цветът е нещото, на което също трябва да обърнете внимание. Фалшивият светъл мед се получава, когато пчелите се хранят със захарен сироп или меласа. Такъв продукт не е от полза за организма.

1) Ако медът е натурален, когато се загребе с лъжица и се обърне, той започва да пада на слоеве. Ако капе от лъжицата, не трябва да се купува.

2) Разтворете супена лъжица мед в чаша вода. Водата трябва да стане мътна, но без утайка. В присъствието на примеси, винаги се образува утайка.

3) За да се определи дали има брашно и нишесте в продукта, добавете капка йод към меда, разреден с вода. Ако разтворът стане син, са налице фалшиви добавки.

Вижте още: Тоалетната ви ще бъде в перфектно състояние с тези трикове!

4) Можете да добавите малко оцетна есенция. Ако медът започне да шупти, съдържа примеси.

5) Капнете малко мед на върха на клечка кибрит и я запалете. Ако медът се запали, тогава е натурален.

За да различавате естествения мед от фалшивия, трябва да знаете тези методи. В крайна сметка, този продукт се използва не само за да придаде вкус на храните и напитките, но и за да повиши нивото на имунитет в организма.