НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Старите обувки ще засияят по нов начин! 4 начина за реставрация

Старите обувки ще засияят по нов начин! 4 начина за реставрация

0
Старите обувки ще засияят по нов начин! 4 начина за реставрация
Старите обувки ще засияят по нов начин! 4 начина за реставрация

Ако любимият ви чифт обувки вече е загубил приличния си външен вид, а все още не възнамерявате да му казвате сбогом, тогава ви предлагаме да използвате тези 4 прости начина, за да му вдъхнете нов живот, в истинския смисъл на думата. Малко количество кристали, камъни и блясък ще бъде вашето спасение по този въпрос.

Можете да говорите много за опасностите от обувките с висок ток и да давате предимство на старите удобни маратонки, но дори и най-ревностните привърженици на плоските обувки съхраняват някъде поне един чифт не много удобни, но красиви обувки с токчета. И ако този чифт все още ви позволява да се чувствате повече или по-малко удобно, е безценен!

Понякога тези обувки стоят толкова дълго в килера, че почти излизат от мода. В друг случай, една жена може да намери добра комбинация от комфорт, качество и цена, но обувките ѝ да изглеждат твърде скучни и семпли. Понякога душата просто иска нещо ново без специални финансови инвестиции.

1) Обувки с диаманти

Кристалите, залепени на петата, ще придадат блясък на класическите ви обувки.

За работа е по-добре да използвате прозрачно лепило, което няма да остави ненужни следи при изсъхване. По-добре е да прикрепите кристалите с пинсети.

Стъклените кристали изглеждат много по-изгодни от пластмасовите. Често по-евтино е да купите готови бижута и да ги използвате на части, отколкото да ги купувате в магазините под формата на декорация.

Обувките ще изглеждат по-добре, ако използвате кристали с различни размери. Първо залепете големите елементи, а след това малките. Ако е необходимо, отстранете следите от лепило и оставете обувките да изсъхнат напълно.

Старите обувки ще засияят по нов начин! Тези 4 начина за реставрация могат да им вдъхнат нов живот

2) Обувки в стил Dolce & Gabbana

Предлагаме ви да забравите за скромността и да се потопите в лукс. Дантели, кристали, пайети – колкото са повече, толкова по-добре. След това добавете още! Елементите с различна текстура в златистата гама допълват идеално скъпоценните камъни.

3) Антрацитов блясък

Обикновената пета ще свети в нови цветове, ако я украсите с мъниста. Повърхността, която трябва да бъде украсена, трябва да бъде напълно покрита с лепило, след което върху нея да се поставят мънистата. Най-добре е да използвате декорации с дълбоко наситени цветове, които се различават от основния цвят на обувките, но само в няколко нюанса. Този дизайн може да спаси петата на обувките, покритието, на които е повредено.

Вижте още: Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

4) Повече блясък!

Обувките, предназначени за тържествени поводи, могат да бъдат украсени не само на петата. Велурените обувки ще изглеждат страхотно с малки кристали, залепени около петата. По-добре е да използвате кристали с малки размери, защото, за разлика от петата, тази област е по-мобилна и изисква особено надеждна фиксация.

В задната част на обувката залепете кристалите по цялата повърхност, а колкото повече се доближавате до центъра, ги лепете по-нарядко.

Използвайки тези трикове, можете лесно да скриете всякакви драскотини и обувките ви ще могат да се носят много по-дълго време. Основното нещо е да не прекалявате с камъните и кристалите, правете всичко така, както е описано, и животът на любимия ви и удобен чифт обувки ще продължи още поне една година.