НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Супер средство против мухъл: Ще премахне и неприятната миризма!

Супер средство против мухъл: Ще премахне и неприятната миризма!

0
Супер средство против мухъл: Ще премахне и неприятната миризма!
Супер средство против мухъл: Ще премахне и неприятната миризма!

Ако имат е мухъл в банята, тази статия определено е за вас!

Банята е мястото, където почистваме тялото си, а с него и мислите си. Така че чистотата и свежестта в нея са първото нещо, за което всеки уважаващ себе си човек трябва да се погрижи. Но без значение колко ни харесва, с течение на времето и в най-изолираните ъгли на банята започва да се появява ужасна плесен – особено във фугите между плочките.

На рафтовете в магазините можете да намерите много различни препарати, но техният състав често уврежда кожата, а и имат остра миризма, която директно ви отблъсква.

Отстранете мухъла и плесените

Съставки:

2 ч.л. етерично масло от чаено дърво

2 чаши вода

1 ч.л. спирт

Приготвяне и приложение:

Изсипете всички съставки в пулверизатор и го разклатете добре. Напръскайте с продукта проблемните места и оставете за 10 минути. След това измийте всичко, както обикновено.

Маслото от чаено дърво има силно дезинфекционно свойство, а спиртът помага да разтвори и в същото време да убие бактериите. Средството за отстраняване на мухъла оставя слаб мирис, който бързо изчезва.

Вижте още: Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

Против мухъл можете да използвате и оцет, но имайте предвид, че миризмата му ще остане във въздуха доста дълго време.

Ще бъдете изненадани, когато видите колко умело този инструмент се справя с мухъла. Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!