НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мийте косата си със сода и оцет вместо шампоан!

Мийте косата си със сода и оцет вместо шампоан!

0
Мийте косата си със сода и оцет вместо шампоан!
Мийте косата си със сода и оцет вместо шампоан!

Реших да експериментирам. Трябваше да мия косата си в продължение на 1 месец, като използвам следната рецепта: ябълков оцет със сода. Не можех да си кажа: “Спри!”. Половин година отлетя незабелязано и нямах желание да се върна към стандартните продукти за грижа за косата.

Как направих експеримента? Всичко започна просто…

Предложиха ми да не използвам шампоан цял месец. Съгласих се. С мен реши да експериментира и моя колежка. Заедно с нея се потопихме в очарователния свят на алтернативното измиване на косата. Шест месеца вече отминаха и аз не искам отново да използвам шампоан.

Видях как косата ми стана по-послушна, по-здрава, без да използвам шампоани. Започнах да забелязвам, че не се замърсява толкова бързо. Сега я мия на 5 дни! Започна да се къдри, да има блясък и гладкост. Преди имах главоболие. Сега дори не мисля за това! Най-вероятно беше предизвикано от компонентите, съдържащи се в шампоаните. Сега, за да стана собственик на шикозни къдрици, просто разтривам малко кокосово масло в мокрия скалп.

Също така спестявате пари, благодарение на това средство за коса!

За 6 месеца изхабих само 1 кутия сода и 0,5 бутилка ябълков оцет. Шкафът се освободи от тубите шампоани, балсами, маски и другите средства за коса. Сега не тичам непрекъснато до магазина, за да купувам шампоан или балсам. Моите палави къдрици изискват различни продукти за грижата за косата ми.

Ако се интересувате от моите методи, можете да опитате!

Дори ако експериментирате само 1-2 седмици, ще видите много добър резултат.

Вижте още: Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

Рецептата е следната:

Вземете 0,5 литър стъклен буркан. Поставете 2 супени лъжици сода в него. Добавете вода, за да разтворите содата. Изсипете съдържанието на буркана върху главата си, като го втривате в скалпа и в косата. След това изсипете в буркана 2 супени лъжици оцет (ябълков) и го разредете с вода. След това изсипете съдържанието върху главата. Измийте незабавно. Този съвет е подходящ за жените с дълги къдрици. Ако имате къса коса или до рамене, ще трябва да използвате по 1 супена лъжица от съставките.

Ако си мислите, че косата ви не е достатъчно измита, увеличете количеството сода следващия път.