НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Освещаване на дома: 7 причини да не го правите!

Освещаване на дома: 7 причини да не го правите!

0
Освещаване на дома: 7 причини да не го правите!
Освещаване на дома: 7 причини да не го правите!

Много хора искат освещаване на дома и апартамента си. Смятат, че животът им след този специален обред може да се промени към по-добро и да ги защити от отрицателна енергия. Но, не всеки знае за съществуващите причини, поради които домът не трябва бъде осветен. Често чуваме, че в къща, в която не е направен обред от свещеника, живее дяволът. Това вярно ли е? Съществуват редица предпоставки, при които не е възможно освещаването на жилище.

Вижте тези 7 причини!

Причина номер 1 – в помещението живее куче

Свещениците не искат да освещават къща, където живее този “приятел на човека”. Причината е в убеждението, че кучето може да наруши енергийния баланс и да оскверни иконите и светилището в къщата.

Ето защо някои хора смятат за напразно да освещават такъв дом. Домакините няма да махнат кучето от жилището, а фактът, че ще продължи да живее в къщата, ще доведе до нулева изразходвана енергия.

Причина номер 2 – има вещи, които са с отрицателна енергия

Вещите съхраняват в себе си информацията, която се натрупва в продължение на дълги години. Тя може да бъде със знак плюс или знак минус. Става въпрос за предмет или вещ, които са много скъпи за даден член от домакинството и им е много трудно да ги изхвърлят.

Ако в жилището има старинни вещи, тогава е невъзможно да се изчисти информационното им поле. Докато се намират в дома ви – ритуалът не се препоръчва.

Причина номер 3 – някой от домакинството е некръстен

Жилище, което свещеникът освещава, не ви осигурява надеждна защита, докато вие самите не започнете да вярвате в Бога. Особено това се отнася до домакина – атеист.

Причина номер 4 – някой от семейството е против ритуала

Церемонията по освещаване е доброволно нещо. Извършва се само, когато всички живущи се съгласят. Когато има живущ, който е против ритуала, няма нужда да бързате с освещаването. Моля, изчакайте.

Причина номер 5 – наскоро някой е починал в къщата

Смята се, че ако член от семейството е починал и не са минали 40 дни, жилището не може да бъде осветено. Едва след като душата отиде в другия свят, е необходимо да се извърши освещаването на помещението.

Вижте още: Мушкатото и неговите непознати сили: научете за ползите от него

Причина номер 6 – В къщата живеят представители на други религиозни течения

При присъствието в къщата на хора, които не са привърженици на православието, и се покланят на други богове, обичаят не може да се изпълни. В семейството може да има разногласия на тази основа, което ще доведе до сериозни проблеми в домакинството.

Причина номер 7 – наематели, желаещи да пророкуват и магически ритуали

Когато къщата е обитавана от хора, които прилагат различни ритуали и магии, предсказват бъдещето, премахват уроки, ритуалът на освещаване няма да донесе щастие.

Тези 7 причини ще ви принудят да промените мнението си за освещаването на вашия дом! Ето защо не трябва да го правите...

Ако най-малко една от тези причини се среща във вашия дом, той не може да бъде осветен, тъй като това няма да подобри положението и енергията в къщата, а напротив, може дори да донесе неприятности и проблеми. Ето защо, ако не разбирате нещо по някакви начини, както в случая – дали може или не може да осветите дома си, е по-добре да не го направите, за да не си навредите.