НАЧАЛО ЗДРАВЕ Доказан трик за добър сън! В дишането има сила!

Доказан трик за добър сън! В дишането има сила!

0
Доказан трик за добър сън! В дишането има сила!
Доказан трик за добър сън! В дишането има сила!

Трудностите при заспиването могат да бъдат ужасен проблем, който да повлияе на цялостния ви живот. Много хора използват средства за сън, като сънотворни, маски за очи, тапи за уши, надявайки се, че ще решат проблема си. Въпреки това, всички тези спомагателни средства за сън могат да осигурят само краткосрочен ефект.

Д-р Андрю Уейл има много по-добро предложение. Той има една ефективна техника, и той е твърдо убеден, че спокойният сън може да бъде толкова просто нещо като дишането.

В дишането ви има сила.

С цифровата революция на 21 век е наистина трудно да се спи нормално, особено, когато повечето от нас имат постоянна комуникация 24/7. Уейл твърдо вярва, че едно просто упражнение за дишане може да реши този проблем.

Той каза, че дишането оказва огромно влияние върху физиологията и мисловните процеси, включително настроението. Всичко, което трябва да направите, е да се съсредоточите върху дишането си, да се отпуснете и да успокоите ума си. Тази теория се използва в “Упражнение на дишането 4-7-8”, известна още като “Релаксиращо дишане”. Този метод стимулира добрия сън и се основава на древната индийска практика наречена „пранаяма“, която означава “регулиране на дишането.” Това упражнение действа като естествено успокоително за нервната система, тъй като осигурява спокойствие и отпускане.

Практикът Кевин Миън твърди, че тази дихателната техника може да бъде много полезна, тъй като допринася за бързото отстраняване на въглеродния диоксид. Тя ще помогне за поддържането на правилното балансиране на pH.

Как да извършите дихателния метод 4-7-8?

Този метод е много прост. Не отнема почти никакво време и можете да го направите само в 3 стъпки. Независимо от факта, че това упражнение може да се извърши на всяко място, се препоръчва да седите с прав гръб. Поставете върха на езика си на горното небце. Уверете се, че сте запазили тази позиция през цялото упражнение.

След това следвайте тази процедура в три стъпки:

  • Вдишвайте въздух през носа си за 4 секунди;
  • Дръжте дъха си за 7 секунди;
  • Издишайте през устата за 8 секунди.

Това се счита за един дъх. Вдишайте отново и повторете този цикъл още 3 пъти за 4 вдишвания.

Трябва да знаете, че най-важната част от тази техника е задържането на дъха за 7 секунди. То ще позволи на кислорода да запълни дробовете ви и да циркулира в тялото ви, което от своя страна ще има отпускащ ефект в тялото ви.

Вижте още: Инфаркта и високото кръвно налягане ще ви подминават с този лек!

Гордън е твърдо убеден, че тази дихателна техника е много ефективна и осигурява същия ефект, както медитацията: тя помага да се отървете от излишните мисли и ще ви помогне да успокоите ума си.

За да научите техниката, трябва да я практикувате два пъти на ден в продължение на 2 месеца и ще започнете да заспивате след само 1 минута. След това тя ще осигури още по-добри резултати, като ви помогне да се справите със стреса и безпокойството. Няма да имате трудности да заспите. Ще бъде толкова лесно, колкото да си поемете дълбоко дъх!