НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Декорация за пайове: Направете вашите изделия неустоими!

Декорация за пайове: Направете вашите изделия неустоими!

0
Декорация за пайове: Направете вашите изделия неустоими!
Декорация за пайове: Направете вашите изделия неустоими!

Красивите пайове радват окото и събуждат апетита, но понякога е трудно да предскажете какво точно ще се случи с тестото: твърде сложните форми се разпадат, малките модели изчезват, а паят се получава не във формата, в която сте планирали.

Тя взела ключ и го притиснала към тестото. Никога не съм виждала такава красота! И още няколко примера за красив дизайн на сладкишите!

Декорация за пайове

Ние ясно ще ви покажем как да украсите пай от затворен тип. Тайната е, че в горния слой на тестото трябва да има достатъчно дупки, за да избяга парата, но не и прекалено много, защото в противен случай пълнежът ще изсъхне. Всеки може да пробие пая с вилица за половин минута! Но защо да не го превърне в кулинарно изкуство за 30 секунди?

Може да опитате:

  • Всеки прибор за хранене, който оставя ясен отпечатък (вилица, тирбушон);
  • Ножици за лесно отрязване на висящото тесто на горния пласт;
  • Шаблони (всякакви фигури, които изглеждат привлекателни за вас, но трябва да бъдат доста прости);
  • Нож за рязане на форми;
  • Други домакински предмети, които оставят красиви отпечатъци.

Пътят към сърцето е през стомаха и тук е ключът

Така че за този пай най-добрият пълнеж е с червен цвят (от череши или ягоди). Вземете тънък блат, с който да покриете пая, отрежете в средата форма на сърце с размерите на длан и направите няколко разреза. Сега потърсете ключ с красива глава, която ще бъде много удобна за направата на оригинален контур.

Ако нямате ключ и тирбушонът ще свърши работа

Този път трябва да изрежете колкото се може повече сърца за горния пласт тесто. Подредете сърцата от външния ръб към центъра в плътен слой, след което използвайте тирбушон, за да ги закрепите здраво. Притиснете тирбушона към тестото, за да създадете зигзагови следи.

Направете повече дупки във вашия пай

Всъщност, паят може да не е с ягоди, но определено се нуждае от декорация. Когато направите много дупки (за предпочитане в шахматен порядък), ще получите решетка, с която трябва да покриете пълнежа.

За да пресъздадете есенна картина върху пая си, ще ви помогне обикновената чиния

Вземете чиния или купа, за да изрежете кръг около нейния контур, който да бъде един и половина до два пъти по-малък от първия. От остатъците от тестото изрежете листа и ствол на дърво. Поставете кръг от тестото върху пая, добавете ствола на дървото в центъра и короната с листа, така че да напускат кръга. По същия начин можете да направите версия на изображение на пуйка, но вместо листата изрежете пера и вместо ствол, изрежете тяло на птица.

Есенните атрибути създават атмосфера

Самите дъбови листа имат равна форма, така че лесно могат да бъдат отрязани с нож направо от горния пласт тесто. След като направите това, поставете отрязаните листа върху тестото, като ги разположите по края на пая и направете няколко допълнителни прореза.

Украсете вашите пайове с плитки

За да направите това, поставете върху пая ленти, изработени от тесто, чиято дебелина трябва да бъде от един до два сантиметра. Ще ви трябват девет ивици, от които ще получите 3 плитки. Не ги стягайте прекалено плътно. Когато ги оплетете, просто ги поставете на върха вместо втори пласт тесто. Ако искате, можете да направите повече плитки.

Вижте още: Направете вашите сладкиши уникални, знаейки тези трикове!

Подарете на близките си сладка роза

Да режете тестото във формата на цветя, подобно на сърцата, няма да стане. Вместо това, отново нарежете от тестото ивици и започнете да ги навивате от центъра във формата на спирала, като можете преди това малко да ги усучете. Ръба на пая оформете с помощта на ножица, така че разстоянието между разрезите да бъде 2 см, а след това направете “ограда” – редувайте едно парче нагоре и едно парче надолу.

Малко класика: геометричен модел за перфекционисти

Ако сте усвоили всичко до момента, сега е време за квадратните форми! Направете един вид решетка, като оставяте няколко сантиметра между дупките.

Сега вече знаете как да украсите сладкарските си изделия. Тези опции са подходящи за декорация на пайове. Споделете тези оригинални начини за декориране на приятелите си!