НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да разпознавате яйцата, че са снесени от здрава кокошка?

Как да разпознавате яйцата, че са снесени от здрава кокошка?

0
Как да разпознавате яйцата, че са снесени от здрава кокошка?
Как да разпознавате яйцата, че са снесени от здрава кокошка?

Яйцата са често срещана съставка във всяка кухня, но качеството им е от първостепенно значение, ако искате да получите полезните свойства, които те предлагат.

Трябва да се опитате да консумирате яйца от проверени ферми, тъй като има много разлики между пресните, органичните, натуралните яйца и нездравословните.

Трябва да се научите да разпознавате яйцата на здравите кокошки и ние ще ви помогнем в това.

Повечето яйца, които купуваме от супермаркета, имат бледи жълтъци, което означава, че те са от “промишлени” кокошки, които живеят в катастрофални условия, лишени от слънчева светлина и достатъчно пространство, сред мръсотия и които ядат само зърнени храни.

Освен това те се излюпват чрез инкубатори, което не е естествен процес.

Вижте още: Направете вашите сладкиши уникални, знаейки тези трикове!

От друга страна, тъмните оранжеви жълтъци показват, че сте избрали яйце на здрава кокошка, която живее във ферма с достатъчно дневна светлина и при добри условия.

Тези пилета са хранени освен със зърнени храни, но и с трева, насекоми, като скакалци, щурци, паяци и акари, и поради това тези яйца са пълни с хранителни вещества.

Следователно, трябва да търсите именно тези яйца, защото предимствата, които предлагат, са безбройни!

Ако информацията в статията ви е харесала, непременно я споделете с близките и приятелите си! Вероятно те също искат да узнаят тайната за подбора на пресните и здрави яйца!