НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подобрете съня си, като не спите на дясната си страна!

Подобрете съня си, като не спите на дясната си страна!

0
Подобрете съня си, като не спите на дясната си страна!
Подобрете съня си, като не спите на дясната си страна!

Ако имате проблеми със съня си, тази статия определено е за вас!

Повече от 40% от хората в света спят по-малко от необходимото, което води до умора, по-голям риск от депресия, наддаване на тегло, високо кръвно налягане и някои хронични здравословни състояния.

Но дори и ако спите от 7 до 8 часа на ден, времето в леглото може да има непредвидими ефекти върху здравето ви. Според експерти по съня любимата ви поза по време на сън може да причини болки в гърба и врата, проблеми със стомаха и дори появата на преждевременни бръчки.

Има цяла индустрия, която подобрява съня. Например, има безброй матраци на пазара (някои струват хиляди долари), които обещават добър сън. Добрата новина е, че можете значително да подобрите съня си, без да харчите спестяванията си за нов матрак.

Според експерта по сън д-р Джон Дулиард, “Любимата поза за сън от лявата страна осигурява реални ползи за здравето и дълголетието”.

Други експерти също така казват, че правилната поза по време на сън е от решаващо значение за здравословното храносмилане. Освен това, астматиците не трябва да спят по гръб.

Предимства от съня на лявата страна:

1) Освобождаване от киселините в стомаха

Ако сте един от “късметлиите”, които страдат от киселини след хранене, сънят от лявата страна може да ви предложи облекчение. С други думи, позата може да облекчи киселините, а спането на дясната страна всъщност може да влоши ситуацията.

2) Помага на лимфната система

Повечето от нас не знаят много за нашата лимфна система (лимфни възли), но е достатъчно да кажем, че тя е много важна за нашето здраве. Вашата лява страна се счита за лимфната страна, така че ако спите на нея, вие стимулирате лимфната система и тялото ви по-добре филтрира лимфната течност, токсините и отпадъците.

Вижте още: Напитка, която тонизира, пречиства и укрепва организма ви!

3) Сърдечно здраве

Сънят от лявата страна може да направи чудеса за подобряване на цялостното ви здраве на сърцето.

4) Бори хъркането

Според изследването: “Сънят от лявата страна е полезно при пациенти с обструктивна сънна апнея, която допринася за развитието на хъркането”.