НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нормализирайте сърдечния си ритъм с тези два метода!

Нормализирайте сърдечния си ритъм с тези два метода!

0
Нормализирайте сърдечния си ритъм с тези два метода!
Нормализирайте сърдечния си ритъм с тези два метода!

Два прости метода ще помогнат да стабилизирате сърдечния си ритъм!

Сърдечна аритмия – това е състояние, при което се нарушава сърдечният ритъм.

Когато сърдечният ритъм се ускори, ние го наричаме тахикардия. Когато падне, го наричаме брадикардия.

Тахикардията се появява внезапно и нейното проявление не е свързано с никакво физическо усилие. Тя може да е признак за по-тежко сърдечно заболяване като сърдечен удар.

Хората, страдащи от хипертиреоидизъм, при условията на постоянен стрес или умора, са изложени на риск от тахикардия.

Най-важното е, когато сърдечната честота се ускори, да се опитате да стабилизирате сърдечния си ритъм, докато чакате линейка или да посетите лекар и да получите подходящо лечение.

Научете за тези два метода как да контролирате сърдечната си честота. Те са много ефективни, особено ако се намирате в ситуация, в която изпитвате силен страх или стрес.

Имайте предвид, че ако сърдечната честота се ускори поради появата на инфаркт, е най-препоръчително медицинската намеса, включително за предотвратяването на усложнения.

В този смисъл, тези методи са най-подходящи за хора, страдащи от тахикардия поради проблеми с паника и синдром на тревожност.

1) Използвайте студена вода.

Напълнете купа (в такъв размер, в който да можете да поставите лицето си) със студена вода и добавете няколко кубчета лед (ако разполагате с такива).

Когато почувствате увеличаване на сърдечната честота и/или биенето на сърцето с много бърз пулс, поемете дълбоко въздух, задръжте дъха си и потопете лицето си в купата със студена вода. Задръжте няколко секунди, след което издишайте.

Студената вода стимулира нервите, необходими на мозъка да забави обмяната на веществата в организма и работата на сърцето, като по този начин се предпазвате от тахикардия.

Този трик е известен като “рефлекс на водолазите” и винаги трябва да се използва с повишено внимание. Повторете, докато не се почувствате спокойни.

2) Контролирайте дишането си.

Дълбокото дишане за 1 минута, ще ви помогне да забавите сърдечната честота и ще премахнете тахикардията.

Вижте още: Проблемите с тези жлези водят до чупливи нокти!

Първо, бавно вдишвайте, колкото можете. След това бързо издишайте целия въздух от белите си дробове.

Важното в това упражнение е способността да дишате спокойно и да върнете ритъма си към нормални граници.

Имайте предвид, че по този начин дишате по-интензивно от дълбокото дишане, така че това упражнение не трябва да се прави дълго време.

В този смисъл, го правете за не повече от една минута, за да намалите тахикардията и да доведете сърдечния си ритъм в норма.