НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 натурални напитки за изчистване на бъбреците!

5 натурални напитки за изчистване на бъбреците!

0
5 натурални напитки за изчистване на бъбреците!
5 натурални напитки за изчистване на бъбреците!

Тези напитки са мощни и могат да помогнат за очистването на бъбреците и да подобрят кръвообращението, като изпълнят организма ни с хранителни вещества.

Сокът от тези напитки служи за почистване на бъбреците и може също да спомогне за подобряване на кръвообращението.

Почистването на бъбреците може да бъде много просто и не изисква специални процедури. Можете да пиете много пречистена вода и да избягвате да пиете вода от бутилки или безалкохолни напитки. Тук са изброени 5 рецепти, които помагат при изчистването на бъбреците и за подобряване на кръвообращението.

Сок от червена боровинка

Червените боровинки са били и остават велики съюзници в пречистването на уринарния тракт. Този плод се бори с инфекциите на пикочните пътища, защото намалява броя на бактериите в пикочния мехур и уретрата. Той помага на бъбреците да се премахнат оксалатите от излишния калций, което е основната причина за създаването на камъни в бъбреците.

За оптимални ползи винаги избирайте органичен сок от червени боровинки, уверете се, че не съдържа подсладители, консерванти или добавени аромати и багрила. Най-добре е винаги да приготвяте напитката сами.

Сок от цвекло

Цвеклото и сокът му съдържат бетаин, който е силен антиоксидант и прави урината по-кисела. Това помага да се предотврати образуването на камъни в бъбреците и също така помага за очистването на бъбреците.

Сокът от цвекло, както вече казахме, може да подобри бъбречната функция, да премахне натрупания калций и да предотврати образуването на камъни в бъбреците в бъдеще. Той също така може да спомогне за подобряване на кръвообращението.

Лимонов сок

Лимоновият сок е компонент на естествената киселинност, повишава цитрата в урината, което е важно за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците. За да получите лимонов сок за по-добро почистване, изцедете сока от 4-5 лимона в един литър вода. Топлата вода с лимон  изпълнява същата почистваща функция.

Очистващ сок

Този сок е смес от плодове и зеленчуци. Сместа е богата на антиоксиданти и хранителни вещества за отстраняване на токсините. Тя помага на черния дроб, бъбреците и червата да функционират правилно. Най-добрите варианти – краставица, целина, тиквички, моркови, маруля, спанак и зеле. От плодовете изберете ябълки, круши, портокали, праскови и ананас. С тяхна помощ можете да комбинирате най-добрите сокове за почистване на бъбреците.

Вижте още: Защо да смествате ябълков оцет и сода за хляб?

Пийте, за да почистите бъбреците си

Това е едно от най-ефективните средства за подпомагане на бъбреците. Просто смесете ябълков оцет, лимони и пречистена вода. Сега с тези съставки ще трябва да направите мощна напитка, която ще ви помогне да очистите тялото.

Препоръки:

Тези напитки са абсолютно натурални, но трябва да помним, че всеки организъм ги обработва по различен начин, а в някои случаи, комбинацията може да доведе до подуване на корема и отделянето на газове. Също така е важно в случаи на проблеми с бъбреците да се консултирате със специалист.