НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отпушете канализационните тръби със смес от сода и оцет!

Отпушете канализационните тръби със смес от сода и оцет!

0

Запушените канализационни тръби са общ проблем, който обикновено възниква в домовете, където се съхраняват стари канализационни и отоплителни системи. В един от тези домове живее баба ми. О, как е страдала от този проблем…

Ужасна миризма, чести запушвания и дори протичане на канализационните тръби – всичко това я беше уморило толкова много, че през повечето време старата жена предпочиташе да прекарва време далеч от града, на вилата си. Обърнете внимание на факта, че баба ми все още работи. По време на отсъствието си тя отдава апартамента си за малко пари на студенти, които не са прекалено взискателни към комфорта.

Един ден, на връщане от лятната си вила, баба ми била поразена от факта, че в тоалетната напълно отсъствала неприятната миризма от канализацията. Както се оказало по-късно, квартирантката й използвала средства, които се намират във всяка къща…

Как да почистите тръбите?

Ще ви трябват:

250 рама сода за хляб

100 грама бял дестилиран оцет

2,5 литра гореща вода

стари дрипи с големи размери

Процедура:

Загрейте или по-добре кипнете оцета в малка тенджера.

Поръсете с 250 грама сода за хляб канализацията, след това бързо излейте оцета в мивката.

Вижте още: 15 интересни приложения на пластмасовите касетки!

Веднага след манипулацията, запушете дупката с големи парчета стари парцали. Взаимодействието на оцета и содата ще доведе до химическа реакция, която ще помогне да изчистите запушената тръба.

Оставете сместа от оцет и сода да действа в продължение на 30 минути. През това време сварете около 2,5 литра вода. След определеното време бавно излейте горещата вода в канала.

Така завършва процедурата за почистване на канала. Ако от първия път не успеете да изчистите канализацията, просто повторете отново всички манипулации.