НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 метода за лечение на тялото, които всъщност са опасни за здравето

5 метода за лечение на тялото, които всъщност са опасни за здравето

0
5 метода за лечение на тялото, които всъщност са опасни за здравето
5 метода за лечение на тялото, които всъщност са опасни за здравето

Има много погрешни схващания по повод здравето на тялото ви, които са предавани от поколение на поколение, в продължение на векове. Експертите обаче решили да опровергаят някои от утвърдените митове.

Отвара от малина при висока температура

При висока телесна температура потенето се усилва. Поради тази причина лекарите препоръчват да пиете възможно най-много течности по време на грип и вирусни инфекции. Отварата от малини е малко популярна сред хората. Тази напитка е диафоретична и ако температурата на тялото надхвърли 38 градуса, може да причини обезводняване. На тялото ще му бъде трудно да се възстанови, а увеличената концентрация на токсини в кръвта, ще доведе до главоболие.

Сода против киселини

Приема на сода действително намалява киселините в стомаха, но след известно време киселината започва да се произвежда в големи количества, уврежда стените на стомаха и те се възпаляват. Ето защо временното облекчение предизвиква бъдещо влошаване на състоянието.

Инхалации с картофи

Един от любимите народни методи при кашлица и настинка е дишането на парата на горещи картофи. Смята се, че по този начин можете да загреете добре гърлото си и да се отървете от неприятните симптоми.

Всъщност кашлицата обикновено означава, че върху лигавицата патогенните микроорганизми са станали по-активни. Инхалацията с картофените пари може да разпространи инфекцията в долните дихателни пътища и да доведе до развитието на бронхит. Твърде горещата пара може да причини изгаряне на назофарингеалната лигавица и устната кухина.

Вижте още: Почистете и избелете зъбите си с няколко природни средства!

Сок от лук при простуда

Лученият сок, който се препоръчва да се слага в носа при простуда, има бактерициден ефект. Но съдържащите се парещи вещества, могат да доведат до изгаряне на лигавицата и възпаление. Освен това подобно лечение може да доведе до развитие на медикаментозен ринит. И ако решите да добавите мед и мляко, освен създаването на хранителна среда за бактериите, можете да предизвикате силни алергични реакции.

Растително олио и картофи за лечение на изгаряния

Ако се изгорите и решите да ползвате бабината рецепта, т.е. да използвате олио или сурови картофи, това само може да влоши състоянието. Освен това откритата рана може да получи инфекция. По-добре е да използвате специални лекарства за лечение на изгаряния, а в тежки случаи – да посетите лекар.