НАЧАЛО ЗДРАВЕ Настойка от орехови черупки. Средство, което ще ви помогне

Настойка от орехови черупки. Средство, което ще ви помогне

0
Настойка от орехови черупки. Средство, което ще ви помогне
Настойка от орехови черупки. Средство, което ще ви помогне

Ореховите черупки съдържат много важни вещества за вътрешните органи на човека и за системата за кръвоснабдяване.

Изхвърляйки на боклука ореховите черупки, ние се лишаваме от веществата, които могат да ни помогнат да се справим с почистването на кръвоносните съдове, като по този начин да  предотвратим образуването на тромбоза.

За пациенти с хипертония

За хипертониците, настойката, направена от орехови черупки, може да бъде отличен превантивен инструмент, който нормализира кръвното налягане. Освен това не е трудно да се приготви:

1) Първо трябва да изядете 15 ореха и да отделите черупките. Ще направим настойка от тях. Черупките трябва да се измият и да се изсушат. Вземете какъвто и да е стъклен или емайлиран съд и поставете подготвените черупки.

2) Напълнете съда с черупките с водка (имате нужда от една бутилка) и поставете на сухо топло място. В продължение на две седмици сместа трябва се напоява с водката, а след този период ще имате отлично лекарство в дома си, богато на кумарин.

3) Когато попадне това вещество в кръвта, то разтваря и премахва кръвните съсиреци от кръвоносната система. В допълнение, полученият терапевтичен агент може успешно да се използва при лечение на бронхите, като по този начин подпомага разтварянето на запушването, образувано в тях.

При безсъние

Полезните свойства на черупките се използват при много народи. Например, калмицката народна медицина използва ореховите черупки, за да приготви лекарство за справяне с безсънието, замайването, конвулсиите и дори заекването. За да получат това природно лекарство в Калмикия, ореховите черупки ги варят в мляко.

Приложение на пепел от орехови черупки

В древни времена, хората изгаряли черупките на орехите. Пепелта, която се образувала, използвали активно за лекуване на язви. За да получите положителен резултат, смесете пепелта с вино и растително масло.

Със същата смес намажете главата си, ако изведнъж установите, че страдате от косопад. Тя стимулира по-краткосрочното излекуване на раните и повлиява на растежа на косата.

Днес ореховата пепел в тази форма може да се използва за дезинфекция на вода вместо активен въглен. Тази пепел е много по-ефективна от способността на активния въглен да пречиства водата от радиацията. Това полезно свойство на ореховите черупки също се използва за отстраняване на радиационни елементи от човешкото тяло.

Процесът на приготвяне на дезинфекциращата смес е съвсем прост.

1) Ореховите черупки могат да бъдат изгорени у дома в нормална тенджера: натрошете черупките на трохи и ги сложете на котлона в съд.

2) По време на горенето ще се образува дим, затова е необходимо активно да бъркате  съдържанието в продължение на 15 минути. После охладете и смелете на пепел.

3) Полученият прах използвайте като дезинфектант на вода и за изхвърляне от стомашно-чревния тракт на радиационни продукти. За тази цел, трябва да разтворите 1-2 супени лъжици пепел в чаша вода, и да пиете на всеки 15 минути по 2 супени лъжици.

Вижте още: Най-популярните домашни лекове със сода бикарбонат

Орехови черупки за… епилация

Ще бъдете изненадани, но черупката от орехи може да помогне на една жена да загуби нежеланите косми по тялото си.

Тази рецепта все още се използва от нашите баби – смесете пепел от орехи с малко вода за образуване на суспензия, и разпределете сместа на местата по кожата, покрита с косми.

Отличното средство за депилация е готово.

Ето колко много полезни неща може да получи човек от използването на това естествено вещество като ореховата черупка.

Обърнете внимание, че в описаните медицински и козметични средства няма химически съставки и следователно няма странични ефекти, които могат да навредят на друг орган на вашето тяло. И ако обичате орехи, не забравяйте да използвате нашите рецепти, за да станете красиви и здрави.