НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Солта е полезна и в ежедневието, не само в кухнята! Уверете се...

Солта е полезна и в ежедневието, не само в кухнята! Уверете се сами!

0
Солта е полезна и в ежедневието, не само в кухнята
Солта е полезна и в ежедневието, не само в кухнята

Може да използвате солта не само по време на готвене. Има много неща, които можете да направите с нея. Ето някои примери за използването на сол в ежедневието, от които ще бъдете приятно изненадани!

Премахва загорялото от повърхността на ютията

Ако забравяте периодично да почиствате повърхността на ютията, то естествено тя ще се замърси. За да се отървете от въглеродните отлагания, просто можете да прекарате ютията върху сол, пръсната върху хартия.

Отстранете жълтъка от повърхността

Ако яйцето е счупено, често е много трудно да постигнете успех с почистването на повърхността. Просто поръсете със сол и ще видите колко лесно ще бъде премахването на жълтъка!

Вместо пожарогасител

Солта напълно се справя с огъня. Малкият огън може да бъде загасен със сол. Трябва просто да поръсите със сол върху огъня, това е всичко.

Солта ще полира тигана

Ако не можете да почистите изгорелите остатъци от мазнини по повърхността на тигана или тенджерата, опитайте се да използвате вода и сол. Те перфектно ще ви помогнат в почистването на повърхността!

Почистете гъбата

Поставете използваната гъба в солена вода. Тя ще премахне мръсотията и ще дезинфекцира гъбата.

Освежете мивката

Ако усетите неприятна миризма, идваща от канала, просто използвайте сол. Добавете сол и дестилирана вода в канала и изчакайте известно време. Ще бъдете приятно изненадани от резултата!

Вижте още: Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

Полирайте месинг и мед

Сместа от сол, брашно и оцет в равни пропорции трябва да се приложи към метала. След това оставете за един час и избършете със сух мек парцал. Продуктите, изработени от месинг или мед, ще блестят като нови!