НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кестените могат да ви спасят от болката в ставите!

Кестените могат да ви спасят от болката в ставите!

0
Кестените могат да ви спасят от болката в ставите!
Кестените могат да ви спасят от болката в ставите!

Кестените растат на всяка крачка, а лечебните им плодове не се събират често. В края на краищата това е не само прекрасен материал за детски занаяти, но и безценно лекарство за възрастни. Народната медицина е пълна с рецепти, базирани на лечебните свойства на конския кестен и ревматологията не е изключение.

Споделяме рецептата за лечебни тинктури за ставите от скъпоценните плодове, които буквално се търкалят под краката ви.

Лечение за ставите с домашни средства

Използването на конски кестен в лечението на заболявания на ставите е популярно не само сред феновете на народната медицина, но и много видни експерти от традиционната медицина отдавна са оценили всички предимства на това вълшебно растение.

Органичните вещества в състава на кестените укрепват съдовете, намаляват съдовата пропускливост и предотвратяват появата на оток и възпаление. Съществуват много терапевтични методи за получаване инфузии от кестени. Изберете някоя от рецептите!

Тинктура с вода

3 стрити кестена залейте с 1 чаша вряла вода и оставете да ври 3 часа. Пригответе тинктурата, прецедете и използвайте 2 супени лъжици от нея 3 пъти на ден преди хранене. За приготвянето на лекарствена тинктура не е необходимо да чакате есента! През пролетта, по време на цъфтежа на кестена, съберете цветовете му и сварете 1 супена лъжица цвят в 1 чаша вода.

Тинктура със спирт

За да приготвите такава тинктура, ще ви трябва кафявата кора на плода. 50 грама кора залейте с 200 грама спирт. Накисвайте 14 дни. Използвайте 15 капки 3 пъти дневно преди хранене. Ще видите, че резултатът няма да ви кара да чакате дълго!

Кестен квас

Такава лечебна напитка се приготвя чрез ферментация. Вземете 30 нарязани кестени, 3 литра варена вода, 1 чаша захар и 1 супена лъжица суроватка. Поставете всички съставки в голям запечатан съд и оставете за 2 седмици. Лечебният кестенов квас ще бъде готов скоро!

Вижте още: Излекувайте се от рак със сок от моркови! Невероятни резултати!

Не забравяйте, че всеки метод на домашно лечение може да се използва само след препоръка от лекуващия лекар!

Рецепта:

Кестените се заливат в един литър буркан с водка, не пълнете буркана до върха, накисвайте две седмици на тъмно място. Можете да използвате и тинктура от покълнали картофи. Залейте с водка и накисвайте на тъмно място. Рецептите много помагат при натъртвания и болки в ставите. В действителност са много ефективни!

Съхранете тези ефективни рецепти и бъдете здрави!