НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Грижа за увяхващите растения и борба с вредителите

Грижа за увяхващите растения и борба с вредителите

0
Грижа за увяхващите растения и борба с вредителите
Грижа за увяхващите растения и борба с вредителите

Грижа за домашните растения всеки обича да полага, понеже те служат не само за декорация, но и спомагат за създаването на приятна атмосфера в къщата. И се чувстваме добре, когато ни радват със своята зеленина и цветовете си!

Но се случва изведнъж вашите растения да започнат да „оклюмват”, да не изглеждат твърде здрави и изпълнени със сила, а понякога дори да избледняват и пожълтяват. А уж правите всичко необходимо и се грижите добре за тях…

Тогава се задавате следния въпрос – какво се случва?

Най-вероятният отговор в този случай е, че са се появили вредители в саксията. Най-често това са ларви на мухи, които тровят живота на растенията. За съжаление трудно могат да се видят с просто око.

Разбира се, в този случай е възможно да се използват специални химични агенти за борба с вредителите. Но много често това уврежда и самото растение и то страда отново.

Ето защо е по-добре при вашата грижа за растенията е добре да използвате метод, който не е агресивен към тях и който работи перфектно срещу такива нежелани „гости”.

Вижте още: 14 начина за почистване на обувките, които наистина работят!

Поставете няколко кибритени клетки в почвата, в близост до цветето с главите надолу. Сярата има вредно въздействие върху ларвите и те ще загинат. И летящите насекоми, ако вече са се появили унищожете с дихлорвос или подобно лекарство. След това задължително проветрете стаята!

Можете също да полеете почвата с разтвор от калиев перманганат.

На следващия ден наторете растението с тор.

След тази процедура нежеланите ларви ще измрат, а растението ще оживее и ще краси дома ви!