НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Диамантите – в какво се крие магическата им сила?

Диамантите – в какво се крие магическата им сила?

0
Диамантите - в какво се крие магическата им сила
Диамантите - в какво се крие магическата им сила

Диамантите са най-добрите приятели на момичетата. Скъпият пръстен с малък диамант е желан подарък от всяка дама. Знаете ли, че на този камък отдавна са приписвани магически свойства? И ако вече сте съхранявали диаманти в семейните бижута или ще станете щастлив притежател, тогава тази статия е точно за вас!

Диамантът не е само най-желания и най-древен шлифован камък на земята.

Той има магически свойства и специална традиция на преход към притежателя си, фиксирана от векове. Не знаейки всички магически свойства на диаманта и правилата за боравенето с него, рискувате да създадете проблеми на себе си и на вашето семейство. Ето защо, ако вече имате диаманти в семейните бижута или ще станете щастлив притежател, тогава тази статия е точно за вас!

Диамантите всъщност са най-старото нещо, което ни заобикаля. Те съществуват още от създаването на нашата планета. В древността диамантът символизирал съвършенство, непобедимост, сила, власт, чистота и невинност. Този камък е в състояние да прогони страховете и да предпази собственика от негативни влияния. Диамантите са открити за пръв път в Индия, повече от 3000 години пр.н.е.

Диамантите са най-добрите приятели на момичетата? Сериозно?

Не само това. Неомъжените момичета не трябва да носят диаманти, защото е лош знак. Диамантът е символ на чистота и целомъдрие. Ако едно неомъжено момиче носи диамант, рискува да не се омъжи.

Диамантът е символ на годеж. Според една стара европейска традиция младоженецът подарява диамантения пръстен от сърце. Този обичай започва през 15 век, когато австрийски архиепископ, който не е съвсем сигурен, че любимата му ще приеме предложението, решил да й подари диамант. Девойката се съгласила с радост и обичаят бързо се разпространил по света.

Диамантът няма да донесе щастие на собственика, ако

…. е получен по нечестен начин, чрез кражба или измама. Цялото семейство на притежателя на такъв нечестно придобит камък го очаква големи нещастия.

Най-добрият начин да притежавате диамант е да го получите като подарък от сърце. Тогава, от момента на подаряването, камъкът веднага се вгражда в аурата на собственика, давайки на господаря си всички свои магически качества. Камъкът може да се получи по наследство, което е равнозначно на подарък.

Как бижу носи радост и късмет?

Най-добрия момент да го придобиете е когато сте щастливи: диамантът спира времето и удължава вашето щастие.

Но има много важен момент: ако си купите този камък за себе си, няма да ви донесе тези магически качества. Той ще трябва да свикне с вас и това ще отнеме 7 години. Защо толкова дълго и защо точно седем години, питате?

Може би не знаете това, че: всички клетки на тялото ни се подновяват на всеки седем години, т.е. преди седем години всъщност си бил съвсем различен човек с напълно различни клетки. Седем години са нужни на диамант, за да се интегрира във вашата аура и да позволи на новите клетки да се слеят на енергично ниво с вас. Това е научното и биоенергетично обяснение на древното правило.

Диамантът също е символ на чистотата на мисълта и прозрението

Той дава на притежателя си силна интуиция, прозорливост и допринася за правилното функциониране на всички енергийни центрове – чакрите. Това е особено полезно за седма чакра – сахасрара.

Вижте още: Кога ще реагира тялото, ако спрете да консумирате захар?

Диамантът е олицетворение на висока позиция в обществото, богатство и власт. Когато се съхранява с други камъни, той активира всички свои магически свойства, предавайки им мощната си енергия. Ако нямате диамант, но мечтаете за кариера, просперитет и успех в бизнеса, тогава трябва да придобиете такъв талисман.

Друга характеристика на собственика на диамант е безстрашието. Нищо чудно, че Наполеон винаги е носил голям диамант. Собственикът на камъка става смел, тъй като камъкът прогонва страховете и отчаянието, допринася за непобедимост в битката. Освен това, диамантът, поради своята чистота и твърдост, отблъсква лошите очи, така че притежателят на диаманти не е застрашен от зли магии.

Съвет: ако сте човек с импулсивен, взривоопасен, холеричен темперамент, склонен към чести повишения на кръвното налягане, тогава е по-добре да не носите този камък.

Изберете диамантите за подаръци, предавайте ги на децата си като наследство и им се радвайте!