НАЧАЛО ЗДРАВЕ Наложете зеле върху болното място и болката в ставите ще изчезне!

Наложете зеле върху болното място и болката в ставите ще изчезне!

0
Наложете зеле върху болното място и болката в ставите ще изчезне!
Наложете зеле върху болното място и болката в ставите ще изчезне!

Отличен трик със зеле!
Зелето е универсален и невероятно полезен зеленчук. Той може да бъде с овална или кръгла форма с меки, светлозелени или бели листа.

Зелето предлага многожество ползи за здравето и тъй като е богато на антиоксиданти е чудесно за кожата.

В допълнение, то е богат източник на витамини, желязо и калий и е част от западната и източната кухня. То детоксифицира кръвта и черния дроб, лекува артрит и елиминира петна.

Неговото приложение подмладява кожата, неутрализира дразнене, лекува акне, рани, ухапвания, екземи, обриви, псориази, язви на краката и успокоява зачервяванията.

Редовната употреба на кръстоцветни зеленчуци, подмладява кожата поради голямото количество витамин С и забавя процеса на стареене.

В допълнение, тези зеленчуци съдържат витамини D и A, които поддържат здравето на кожата и предпазват от ултравиолетовите лъчи и разрушаването на кожните клетки.

Зелето може да бъде няколко вида:

Зелено зеле

Това е най-често срещаният вид, богат на хранителни вещества и витамини. Използва се за салати, различни ястия и гарнитури.

Червено зеле

Червеното или лилаво зеле е много по-плътно и с по-остър аромат. Също така има по-високо съдържание на хранителни вещества, отколкото зеленото.

Савойско зеле

Този вид има по-тъмни и по-големи листа и в основата си е светло зелено.

Бок Чой

Бок Чой или китайското зеле е малко по-бледо, има овална форма и листа с бели ивици.

Зелето е отлично средство за лечение на болки в ставите, така че ето как да приготвите компрес със зеле:

Необходими продукти:

  • Зеле;
  • Алуминиево фолио;
  • Марля;

Начин на приготвяне:

Отстранете външния лист от зелето, изплакнете го, оставете го да изсъхне и махнете твърдата част на стъблото. Изстискайте листото, за да изцедите сока. След това го обвийте във фолио, затоплете го за няколко минути и нанесете върху болното място. Увийте го с превръзка или марля. След един час премахнете. Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти в деня.

Вижте още: Пийте ябълков оцет и мед на празен стомах! Вижте защо!

Ако предпочитате студените компреси, оставете зелевите листа в хладилника и след това ги нанесете върху болезнените зони.