НАЧАЛО ЗДРАВЕ Селска рецепта от чесън и мляко лекува високото кръвно налягане

Селска рецепта от чесън и мляко лекува високото кръвно налягане

Селска рецепта от чесън и мляко лекува високото кръвно налягане
Селска рецепта от чесън и мляко лекува високото кръвно налягане

Селска рецепта, която може да приготвите у дома и да се лекувате!

Людмила Данилченко е на 56 години. Диагнозата “хипертония” ѝ бе поставена преди 20 години. Днес обаче тя се занимава с аеробика и спокойно пие силно кафе, а личния си апарат за мерене на кръвно налягане го подарила на своята съседка. Всичко се променя от една обикновена селска рецепта, разказана от баба й.

Хипертонията представлява в най-общи линии повишаване на кръвното налягане. Това е едно от най-често срещаните заболявания на сърдечно-съдовата система. Сред хората на възраст над 60години почти всеки втори страда от хипертония. И Людмила би  я споходила същия късмет. Но чесънът я спасява.

Много хора знаят, че той е полезен за кръвосносните съдове. Но за да бъде още по-ефикасен, се оказва, че трябва да се вари с мляко.

Първи метод:

Мляко – една чаша; чесън – 2 глави

Добавяме чесъна към млякото, приготвяме и варим, докато омекне (около 30 минути). Отварата се охлажда до стайна температура. Загрявайте от млякото по 3 пъти на ден и приемайте по 1 супена лъжица.

Вижте още: Спасете черния си дроб и забравете за скъпите лекарства!

Втори метод:

1 литър мляко, 5 глави чесън

Не почиствайте главите чесън, а просто ги изплакнете. В съда с мляко поставяме чесъна и варим за 15-20 минути, оставяме го на печката, за да се охлади. Процеждаме и пием половин чаша два пъти на ден. Пийте 2-3 месеца, без да пропускате. Подобрение ще настъпи след няколко дни. Ако след няколко години високото налягането се върне, отново приложете един от двата метода.

loading...