НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 натурални напитки, който помагат за пречистване на бъбреците!

5 натурални напитки, който помагат за пречистване на бъбреците!

0
5 натурални напитки, който помагат за пречистване на бъбреците!
5 натурални напитки, който помагат за пречистване на бъбреците!

Тези напитки имат свойствата да помогнат за пречистването на бъбреците и да подобрят кръвообращението, докато обогатяват тялото ни с хранителни вещества.

Сокът от тези напитки служи за пречистване на бъбреците и помага за подобряване на кръвообращението.

Пречистването на бъбреците може да бъде много лесно, без да изисква специални усилия и процедури. Препоръчително е да пиете филтрирана вода и да избягвате да пиете вода в бутилки или безалкохолни напитки. Ние ви представяме 5 рецепти за полезни напитки, които помагат за пречистване на бъбреците и подобряване на кръвообращението.

Сок от червена боровинка

Червените боровинки са голям съюзник за пречистването на уринарния тракт. Този плод се бори с инфекции на пикочните пътища и намалява броя на бактериите в пикочния мехур и уретрата. Сокът от червени боровинки помагат за отстраняване на оксалатите от излишния калций, което е основната причина за образуването на камъни в бъбреците.

За оптимални резултати винаги избирайте органични плодове или органичен сок от червени боровинки. Уверете се, че не съдържат подсладители, консерванти или добавени аромати и багрила. Най-добре е винаги да приготвяте напитките си сами.

Сок от червено цвекло

Червеното цвекло съдържа бетаин, който е силен антиоксидант и прави урината по-кисела. Това помага да се предотврати образуването на камъни в бъбреците, както и да се насърчи тяхното пречистване.

Сокът от цвекло, както вече казахме, може да подобри бъбречната функция и да предотврати образуването на камъни в бъбреците в бъдеще. Той също така може да спомогне за подобряване на кръвообращението.

Лимонов сок

Лимоновият сок е компонент на естествената киселинност, повишава нивото на цитрат в урината, което е важно, за да се предотврати образуването на камъни в бъбреците. За да получите пресен лимонов сок за по-добро пречистване, изстискайте сока от 4-5 лимона в литър вода, или малко повече, и напитката е готова за консумиране. Топлата вода с лимон също изпълнява същата почистваща функция.

Пречистващ сок

Този сок съчетава в себе си както плодове, така и зеленчуци. Тази напитка съдържа антиоксиданти и хранителни вещества за отстраняване на токсините. Това помага на черния дроб, бъбреците и дебелото черво да функционират правилно. Най-добрите варианти – краставица, целина, тиквички, моркови, маруля, спанак и зеле. От плодовете изберете ябълки, круши, портокали, праскови и ананаси. С тяхна помощ ще получите най-добрите сокове за пречистване на бъбреците.

Пийте сок, който пречиства бъбреците

Това е едно от най-ефективните средства за пречистване на бъбреците. Смесете ябълков оцет, лимони и филтрирана вода. С тези продукти ще приготвите напитка, която ще помогне за пречистване на цялото тяло.

Вижте още: Сок, който спасява хора: приготвя се изключително бързо!

Препоръки:

Тези напитки са натурални, но трябва да знаем, че всеки организъм ги обработва по различен начин и в някои случаи комбинацията може да причини газове и подуване. Също така е важно в случаи на бъбречни проблеми да се консултирате със специалист.