НАЧАЛО ЗДРАВЕ При ревматоиден артрит изпробвайте това лечение с чесън

При ревматоиден артрит изпробвайте това лечение с чесън

0
При ревматоиден артрит изпробвайте това лечение с чесън
При ревматоиден артрит изпробвайте това лечение с чесън

Ревматоиден артрит – автоимунно, хронично възпалително заболяване, което едновременно засяга множество стави. И все пак можем да излекуваме това заболяване с широко използвания природен метод, известен като “лечение с чесън”.

Преди да започнете да лекувате споменатия проблем с естествени средства, трябва да знаете, че ревматоидният артрит е заболяване, което се отразява сериозно на ставите и причинява много болка и тежест в краката. Ако част от тялото, като например коляното, страда от това заболяване, то другите части от тялото също ще бъдат засегнати в значителна степен.

Причини за ревматоидния артрит

Причината за това заболяване е неизвестна, но при ревматоиден артрит, имунната система започва да уврежда ставите. Обикновено това се случва по-често сред жените, отколкото мъжете, и обикновено при по-възрастните, въпреки че може да започне по всяко време на живота и да засегне всеки, независимо от раса, пол и професия.

Известно е, че при артрит имунната система атакува собствените тъкани на организма. Много тежките случаи на ревматоиден артрит обикновено продължават години, а дори и цял живот.

Някои от факторите, които могат да причинят това състояние, са:

  • гени (преминава от родители на деца).
  • околна среда (нарушения, причинени от средата, в която човек живее)
  • хормони (проблеми, причинени от хормонални нарушения)

Чесново лечение на ревматоиден артрит

Чесънът помага за лечението на ревматоиден артрит, тъй като съдържа противовъзпалителни, аналгетични и антиоксидантни свойства. Лечебните му свойства могат да помогнат на тези, които страдат от това заболяване, без да се налага да използват лекарства.

3 свойства на чесъна, които вече бяха споменати, са най-благоприятни за вас. Както можете да видите, противовъзпалителните свойства на чесъна помагат за намаляване на възпалението на ставите, причинени от ревматоидния артрит. Аналгетичните му свойства могат да ни помогнат за облекчаване на болката., а антиоксидантите укрепват имунната система.

Тук са 3 варианта за приготвяне на чесъна за лечение, в зависимост от индивидуалния вкус на всеки човек.

1) Обелете 2 скилидки суров чесън и поставете в блендер. Добавете почистен лимон и най-накрая, една чаена лъжичка мед за вкус, след това разбъркайте добре. Пийте по всяко време на деня.

2) Вземете две скилидки чесън и ги смесете с две супени лъжици мед, добавете и вода на вкус, смесете и изпийте.

Вижте още: Зелето има невероятни ползи за здравето! Научете кои са те!

3) Чесънът може да се използва локално директно върху ставите, като просто втриете обелените скилидки. Доказано е, че той помага за намаляване на болката и възпалението, но трябва да сте особено внимателни, защото чесънът може да изгори кожата, ако остане в контакт с нея прекалено дълго време.

Но как лимонът помага? Лимонът служи за добавяне на допълнителни антиоксидантни свойства към сместа, както и витамин С, който научно доказано помага в поддържането на колагена в костите и хрущялите.

По принцип, ако ядете чесън, той ще ви предостави всички свои противовъзпалителни и антиоксидантни свойства – две качества, които ще бъдат “благословия” за вашите стави.