НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Идеи за декорации от пластмасови бутилки за Нова година

Идеи за декорации от пластмасови бутилки за Нова година

0
Идеи за декорации от пластмасови бутилки за Нова година
Идеи за декорации от пластмасови бутилки за Нова година

Наскоро бях на гости в моя приятелка. Тя се занимава с ръкоделие от доста време и аз често заимствам възхитителни идеи за творчество. Всичко, което тя ми каже, се опитвам веднага да го реализирам.

Така че тя ми показа някои от откритията си, които могат да бъдат чудесна помощ в подготовката за Нова година и Коледа. В крайна сметка, не е необходимо да харчите много пари за декорации, когато е напълно възможно да се направите украса с вашите собствени ръце от отпадъчни материали.

Новогодишна украса от пластмасови бутилки

Приготвили сме за вас необичаен майсторски клас за това как да си направите коледно звънче от бутилка кока-кола. Лесно е и няма нужда от допълнителни разходи!

Ще са ви необходими:

PVC лепило

Канап

Опаковъчно фолио

Пластмасова бутилка

Подготовка:

Нарежете пластмасовата бутилка на две парчета, както е показано на снимката. Гърлото на бутилката ще послужи като основа за бъдещата камбанка.

Внимателно обвийте гърлото на бутилката с хранително фолио на 2-3 слоя.

Хаотично омотайте канапа около камбаната, като на места го закрепите с лепило. Необходимо е да направите 2-3 слоя канап (в зависимост от дебелината му).

След като камбанката изсъхне, внимателно отстранете фолиото заедно с гърлото на бутилката.

Вуаля! Вашата коледна украса е готова!

Също така ви предлагаме да се запознаете с няколко идеи за декорация за Нова година, които могат да бъдат направени от излишни пластмасови бутилки.

Пластмасата е материал, който е навсякъде. Разбира се, хората използват много полезни предмети, изработени от пластмаса, но не забравяйте колко вредна е тя за околната среда.

Според нас отличен начин да се справите с излишните пластмасови изделия е да ги превърнете в необходими и красиви неща. Ето един ярък пример: Направете си новогодишни пингвини от пластмасови бутилки.

Също така, пластмасовата бутилка може да се нареже на тънки ленти, след това да ги закрепите и украсите така, че да получите необикновени и красиви коледни топки.

От дъното на пластмасовите бутилки можете да направите не по-малко красиви коледни венци, с които да украсите входната врата, прозорците, парапетите, както и камината.

Дори многоцветната пластмаса може да се използва умело като декорация. Малко въображение и ножици са всичко, от което се нуждаете.

А тази идея е идеална за тези, които са готови да направят снежен човек навън!

Наистина ни харесва идеята да правим снежинки от пластмасови бутилки. Всичко, което ви трябва, е дъно на бутилката, шило, за да направите отвор и, разбира се, да нарисувате самата снежинка.

Вижте още: Домашен омекотител: Дрехи, нежни на допир, със свеж аромат

Никога не бих си помислила, че може да се получи това от една обикновена пластмасова бутилка... Дядо Коледа ще се изправи на крака да ме аплодира!

А от тези снежинки можете да направите цяло коледно дърво.

Съвет

В навечерието на Нова година не бъдете прекалено мързеливи, а направите красива украса.

Както можете да видите, дори обикновените пластмасови бутилки могат да бъдат отличен материал за творчество. Особено за Нова година, което означава, че можете да създадете нещо ново и да се отървете от старите вещи. Тези идеи ще ви помогнат да се отървете от старите неща, като същевременно създадете оригинална и красива празнична декорация.

Споделете с приятелите си тези новогодишни идеи и те ще ви бъдат благодарни за това.