НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това са домашните растения за добра енергия в дома!

Това са домашните растения за добра енергия в дома!

Това са домашните растения за добра енергия в дома!
Това са домашните растения за добра енергия в дома!

Хората отглеждат стайни растения по различни причини – за да украсят дома си или за да изчистят въздуха. Но това не е всичко, на което са способни. Някои растения помагат да изпълните дома си с положителна енергия, да го изчистят от негативите и да възстановят правилните потоци на жизненоважна енергия.

Ще ви разкрием какви растения са необходими, за да подобрите живота си.

Най-добрите стайни растения

1) Спатифилум

Това цвете символизира духовния, умствения и физическия просперитет. Също така неутрализира вътрешните отрицателни потоци. То се чувства най-добре в затъмнени стаи, без пряка слънчева светлина. Вирее добре дори в офиса. Ако я сложите в спалнята ще ви даде усещане за спокойствие и ще нормализира съня ви.

2) Жасмин

Цветето привлича положителна енергия и помага за укрепването на отношенията. То ще създаде романтична атмосфера, а сладкия му аромат ще успокои ума и ще изпълни тялото ви с енергия. Най-добре е да го отглеждате в южната част на дома си.

3) Розмарин

Розмаринът ще ви помогне да очистите въздуха и да подобрите потока на благополучие във вашия дом. Миризмата на розмарин незабавно повишава настроението, но също така намалява умората, подобрява паметта и лекува безсънието. Също така носи вътрешен мир на своя собственик. Розмаринът е най-добре да бъде поставен на слънчево място и да се полива умерено.

4) Щастлив бамбук

На изток той е символ на просперитет и се отглежда от хиляди години насам. Според Фън Шуй вертикалните стъбла на това растение са насочени към слънцето и засягат жизненоважната енергия, жизнеността и физическата активност. Бамбукът е напълно непретенциозен, нуждае се от слабо осветление и малко вода.

5) Дървото на парите

Това растение отдавна е известно с положителната си енергия. То създава поток от добра енергия, която носи късмет. Сложете го в ъгъла, за да се отървете от тревожност, стрес и отрицателни мисли.

6) Орхидея

Причудливо и капризно растение, но да се снабдите с орхидея все още си заслужава. Привлича положителната енергия и подобрява потока на енергия в дома. В допълнение, това цвете има прекрасен аромат и огромна гама от нюанси. Орхидеите активно произвеждат кислород, така че те са идеални за спалнята.

7) Алое

Домашно отглежданото алое носи късмет. А за неговите полезни свойства няма какво да кажем – те са просто с огромно разнообразие. Алоето не обича директна слънчева светлина, затова трябва сериозно да се подходи към избора му на място. По-добре е да изберете тъмен ъгъл.

Вижте още: Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе!

8) Градински чай

Има невероятни очистващи свойства, които помагат да ви отърват от негативните емоции, например от гнева и страха. Благодарение на него, енергийните потоци в къщата са възстановяват и това има положителен ефект върху живота ви.

Не е необходимо незабавно да купувате всички тези стайни растения наведнъж, за да подобрите живота си. Ще бъде достатъчно да имате поне едно цвете. Просто изберете това, който ви харесва и което ще радва окото ви. Ако наистина се грижите за растението, то ще изпълни дома ви с положителна енергия и ще ви спести негативни емоции.