НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Отлични хапки за гости: лесни, красиви и засищащи…

Отлични хапки за гости: лесни, красиви и засищащи…

0
Отлични хапки за гости: лесни, красиви и засищащи...
Отлични хапки за гости: лесни, красиви и засищащи...

Чакате гости на прага или вече са уморени в очакване на празничната вечеря? Предложете им красиви и гениално направени хапки, за да не се отегчават. Не, разбира се, всички тези продукти могат да се сервират поотделно, просто ги нарежете и ги подредете в табла или поднос – повярвайте, няма да е нужно повече време за готвене, а само ентусиазъм, обсъждане и похвала. Ще получите много насърчение от вашите гости!

Как да направите рула?

Ще ви бъде много удобно, ако разполагате с лаваш – може да увиете в него почти всичко и ще се получи красиво и вкусно. Представяме ви рецепта за рула с меко сирене и краставица:

Смесете в купа 200 грама сирене или кашкавал, 200 грама рачешки рулца, добавете 5 яйца, 150 грама майонеза, 5 супени лъжици брашно, капка прясно мляко, за да се получи консистенцията на гъста сметана. Поставете питките лаваш на плота, намажете ги с растително олио, изсипете сместа и запечете във фурната за 5-10 минути (не забравяйте да наглеждате).

Това е вашата основа, от тук нататък използвайте вашата фантазия – сложете всичко, което желаете – сирене, чесън, кайма с подправки, варени яйца, маслини и т.н., извадете питката, покрийте я с любимия си пълнеж и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно. Ако поставите мляно месо, поставете рулото във фурната за още 10 минути.

Вижте още: Десерт с извара, с който ще се справи дори едно дете!