НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 супер способности на оцета, за които не знаете!

7 супер способности на оцета, за които не знаете!

7 супер способности на оцета, за които не знаете!
7 супер способности на оцета, за които не знаете!

Това са начини за използване на оцета в ежедневието, за които дори не подозирате! Ще бъдете изненадани колко проблеми ще разрешите с това просто средство – като премахването на отлагания и трудни петна.

Домакинската работа е деликатен въпрос. И от няколко неприятни замърсявания никой не е застрахован. Какво става, ако децата оцветят тапетите, кухнята бива атакувана от мушици или се запуши мивката? Ще се обадете на водопроводчика? Не, няма да е нужно. Издишайте спокойно. А след това се въоръжете с бутилка оцет и решете проблема. Ще бъдете изненадани колко проблеми ще реши това просто средство.

1) Отпушете мивката

Ако мивката е запушена, и под ръка нямате “магически прах” за отпушване, не се паникьосвайте. Налейте половин чаша сода за хляб в канала, залейте с чаша оцет и се отместете настрани. Сместа ще започне да съска, ще се образува пяна и обикновено ще се държи заплашително. Това е химическата реакция. Не се страхувайте. Изплакнете с течаща вода.

7 супер способности на оцета, за които не знаете!

2) Отстранете следите от стикери по стените или мебелите

Неуспешното отстраняване на детските стикери понякога е доста досадно. Но спокойно: в спрей бутилка можете да налеете малко оцет, да напръскате “засегнатите места”, да оставите за няколко минути и след това ще ви бъде лесно да избършете лепкавия остатък с мека суха кърпа.

3) Отървете се от неприятния мирис от коша за боклук

Дори празния кош за боклук може да мирише, сякаш в него се е заселил завинаги скункс? Тук ще ви помогнем със следната хитринка. Накиснете парче хляб в оцет, сложете го в салфетка и го поставете на дъното на празен кош за боклук. Оставете през нощта и след това изплакнете. Хлябът и оцета ще абсорбират всички молекули с неприятна миризма, като гъба. Същият метод работи и за други “особено ароматни” места в къщата.

4) Заменете половината от домакинските химикали

Напълнете бутилка топ спрей с 1/3 оцет, 2/3 вода и добавете няколко капки течен препарат за съдове. Разклатете добре и получете универсално средство за почистване. Освен това струва една стотинка.

5) Отървете се от мушичките

Досадните мушички имат една голяма слабост – любовта към сладкото. На и за това ще успеем да ги хванем. Налейте ябълков оцет в чаша я покрийте с хранително фолио. Пробийте малки отвори отгоре. Мушичката ще влезе в капана с оцета, като пропълзи, но няма да може да излезе.

Вижте още: Прането на бели дрехи никога не е било толкова лесно!

6) Качествено чисти очила

Малко оцет и мека микрофибърна кърпа – това е всичко, от което се нуждаете за идеално чисти очила.

7) Изгладете дрехите без ютия

Ако спешно трябва да приведете дрехите си в ред и нямате ютия под ръка, разбъркайте 1 част оцет и 3 части вода в спрей бутилка. Напръскайте дрехата и я оставете да виси на закачалка за няколко минути. Големите гънки ще се изгладят, сякаш никога не са се появявали.

Харесаха ли ви тези съвети? Споделете ги на приятелите си – вероятно те също биха искали да разберат за невероятните ползи от оцета!