НАЧАЛО ЗДРАВЕ Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

Солените превръзки ще ви предпазят от болести!
Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

Това е рецепта на известен хирург.
Не трябва да ядете много сол – всеки знае това. Твърде солените храни увреждат здравето и предизвикват проблеми със задържането на течности в тялото. Но използването на солта като лекарство е много полезно.
Разтвор със сол е в състояние да премахне възпалението, да прочисти носа и гърлото. Какви други чудеса може да направят солените превръзки?

Тази рецепта е приготвена за първи пък от доктор И.И. Шчеглов, който я е използвал за лечение на ранени войници по време на Втората световна война! За това разказва неговата медицинска сестра.

Според историите на медицинската сестра, хирургът лекувал сериозни рани с помощта на хипертоничен разтвор от натриев хлорид, който за 3-4 дни изчиствал раната, а високата температура при използването на този метод спадала.

Как е възможно това? Факт е, че соленият разтвор има абсорбиращо действие и издърпва всички патогени от увредените тъкани.

Как се използват превръзки със солен разтвор?

1) Процентът сол в разтвора не трябва да бъде повече от 10%. По-добре да използвате по-малко, отколкото повече! Превръзки с по-висока концентрация на сол, могат да доведат до разрушаване на капилярите в тъканите в областта, в която се прилагат.

2) Материалът, използван за превръзката, трябва да бъде дишащ. Това е задължително условие! Използвайте естествена материя – лен или памук.

Ако използвате марля, свийте я на 8 слоя. Всеки друг материал – на 4 слоя.

3) Действието на солената превръзка се простира само до областта, към която се прилага.

4) Такова лечение може да бъде доста дълго – ще отнеме поне седмица, за да видите ефекта от използването на превръзката.

5) По време на поставянето на превръзката, разтворът трябва да е горещ. Марлята не трябва да е много суха и не много влажна.

Как да използвате солта за конкретни заболявания?

1) Ако имате хрема или главоболие, наложете кръгла превръзка на челото и шията. Запушеният нос ще бъде облекчен след 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболието, превръзката трябва да действа до сутринта.

2) При простуда или грип, незабавно приложите описания по-горе метод. Ако имате инфекция в гърлото или кашлица, се слага превръзка не само на главата и шията, но и на гърба (2 слоя влажна и 2 слоя суха кърпа).

Оставете превръзките да действат през цялата нощ.

Направете около 4-5 процедури.

Вижте още: Компрес на краката ще пречисти тялото от всички опасни токсини!

Ето още няколко съвета за това как да приготвите разтвора със сол.

Това е важно!

1) В един литър гореща вода (дъждовна или дестилирана), разтворете 3 супени лъжици сол. Разбъркайте добре.
2) Вземете 8 слоя естествена материя, накиснете я в разтвора за 1 минута. Леко стиснете, за да изцедите.
3) Нанесете тази солена превръзка върху възпаленото място и фиксирайте с лепенка. От горе задължително поставете парче естествена вълна (за предпочитане агнешка). Легнете.
4) На сутринта премахнете всичко. Повторете процедурата и следващата вечер преди лягане.

Знаехте ли вече за този метод на лечение? Не забравяйте да споделите тази важна информация с приятелите си!

loading...