НАЧАЛО ЗДРАВЕ Продукти, които приемате за здравословни, но всъщност са опасни!

Продукти, които приемате за здравословни, но всъщност са опасни!

0
Продукти, които приемате за здравословни, но всъщност са опасни!
Продукти, които приемате за здравословни, но всъщност са опасни!

Вие ядете правилно, не пушете и пиете само по празници? Избягвате лошите навици и продукти, за да се предпазите от болести, особено от рак? Смеем да ви разочароваме – страдат от рак, дори и най-здравите хора на пръв поглед.

Д-р Вишал Рао е имал пациент, който не е пушил, не е пиел, не е консумирал нездравословна храна, но все пак се е разболял от рак. Когато пациентът попитал лекаря си “Защо аз”?, онкологът останал без думи.

Д-р Рао казва, че смъртоносните канцерогени присъстват не само в тютюна, но и в храната, която изглежда здравословна. Кои са тези продукти?

1) Има много пестициди, използвани от фермерите за защита на културите от насекоми.

2) Има продукти, които съдържат консерванти, гарантиращи безопасността на храната и нейната годност за дълго време.

Особено опасни са синтетичните консерванти. Натриевият бензоат и натриевият нитрит например, могат да причинят рак на стомаха.

3) В състава на продуктите, които могат да причинят рак, има хранителни оцветители.

Натуралните хранителни оцветители (цвекло, нар, моркови, спаначен сок или куркума на прах) не са опасни за човешкия организъм. Но напоследък са отишли на втори план.

Сега хранителната промишленост все по-често използва по-евтини синтетични оцветители, като Red 40, Blue 1 и Yellow 5. Тяхното използване има много негативен ефект върху здравето.

4) Уличната храна също създава определена опасност, защото се приготвя в абсолютно нехигиенични условия.

В допълнение, емисиите от автомобилите, тежките метали и другите частици, които се разпространяват във въздуха, също действат неблагоприятно на организма.

5) Във вредните за здравето продукти може да бъде намерен калциевият карбид  – един от най-евтините материали за изкуствено узряване на плодовете и зеленчуците.

Счита се за токсичен и изключително опасен за човешкото здраве.

Вижте още: Мед и сода за хляб – удивителен лек срещу смъртоносните болести

Как стигнахме дотам, че дори плодовете и зеленчуците да станат отрова за нашето тяло? Става въпрос за пренаселеността и невъзможността да се осигури на толкова много хора свежа и натурална храна.

Поради това хранителната промишленост е намерила по-удобни и по-евтини начини за посрещане на хранителните нужди на хората.

Единственият начин да предотвратите появата на химикали в тялото е да купувате продукти от надеждни собственици на малки стопанства или да се занимавате сами с отглеждането на плодове и зеленчуци.

А вие обръщате ли внимание на състава на продуктите, които сте свикнали да приемате за здравословни?