НАЧАЛО ЗДРАВЕ Очистете черния дроб, като използвате тези 8 напитки преди сън

Очистете черния дроб, като използвате тези 8 напитки преди сън

Очистете черния дроб, като използвате тези 8 напитки преди сън
Очистете черния дроб, като използвате тези 8 напитки преди сън

Вечерните напитки имат много лечебни фактори и е очевидно, че са предназначени за детоксикация на черния дроб. Според традиционната китайска медицина, черният дроб, който е основният орган за детоксикация, работи оптимално между 1 и 3 часа сутринта. Има някои нощни чайове и напитки, които можете да използвате преди лягане, за да ви помогнат в тази важна функция на тялото. Също така са чудесни за изгарянето на мазнини.

Чай от лайка

Чаят от лайка е една от вечерните напитки с отлична функция. Той е леко горчив поради съдържанието на съставка, която помага на черния дроб да се подготви за детоксикация. Лайката също има успокояващ ефект върху тялото, което означава, че се използва за успокояване на нервите и за по-добър сън.

Лимонова вода

Горещата лимонена вода е една от напитките, която обикновено се препоръчва да пиете през целия ден. През нощта лимоновата вода помага да пречистите кръвта си от токсините.

Семена на лотос

Това е друга билка (Лиан Зи е нейното китайско име), която е полезна за приготвянето на чай вечер. Тази билка е полезна, ако стресът, тревожността и мислите не ви оставят през нощта. Помага да успокоите ума и сърцето си.

Розов чай

Розата е красиво растение, тясно свързано със сърцето и нашите емоции. Може би това е причината, поради която розата все още е символ на любовта. Розата осигурява подходяща за черния дроб енергия, като ви предпазва от негативен енергиен поток и от депресивни състояния.

Ментов чай

Ментата е много полезна билка. Тя преодолява стагнацията на стомаха при преяждане, което може да доведе до нарушения в съня. Тъй като черният дроб също участва в храносмилателния процес, ментовият чай може да помогне на черния дроб да подобри функциите на храносмилането и на детоксикацията.

Вижте още: Ставите ви ще се възстановят с това просто природно средство!

Овесеният чай

Овесените люспи и семена са много полезни. Овесеният чай съдържа високи нива на витамини, минерали, и дори протеини, които са полезни за детоксикацията на черния дроб. В допълнение овесът е помага да успокоите ума си и да балансирате емоциите си.

Шисандра – китайски плод на дълголетието

И накрая е ред на плода шисандра. Тези плодове, когато се добавят към гореща вода, създават добър плодов чай, който лесно може да предпази черния дроб от много вредни продукти. Има много проучвания, показващи значителните способности на шизандра, поради съдържанието ѝ на лигнин. В допълнение към тяхната защитна функция се смята, че тези плодове притежават заздравяващ ефект върху цялото тяло, което означава, че те помагат за оптималното и пълноценно функциониране на организма.