НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранете стайните растения по 9 ефективни начина!

Подхранете стайните растения по 9 ефективни начина!

0
Подхранете стайните растения по 9 ефективни начина!
Подхранете стайните растения по 9 ефективни начина!

Особеността на стайните растения е, че тяхното пространство е ограничено до малката саксия, поради това те се нуждаят от достатъчно хранителни вещества за нормален растеж и активен цъфтеж. Как правилно да подхранвате цветята, ако всички те са толкова различни?

Захар

Оказва се, че стайните растения са сладколюбиви, особено кактусите. Добавете 1 чаена лъжичка захар в почвата преди поливане или направете разтвор от 1 супена лъжица захар и чаша вода и полейте цветето.

Рициново масло

Рициновото масло е добро подхранващо средство за буйните цъфтящи растения. Направете разтвор от 1 чаена лъжичка рициново масло и 1 литър вода. Препоръчва се да поливате стайните растения с разтвора преди цъфтеж.

Дървесна пепел

Дървесната пепел е отлично средство за торене на растенията за предотвратяване появата на болести. Направете разтвор от 1 литър гореща вода и 1 супена лъжица пепел, оставете я да престои 7 дни, като разбърквате от време на време. Когато разтворът е готов, поливайте растенията веднъж на всеки 10 дни.

Кори от нар

Залейте корите от нар, портокал или лимон с вода и след 24 часа полейте растенията с получения разтвор.

Аспирин

Пригответе разтвор от 1 таблетка аспирин и 1 литър вода и периодично пръскайте любимите си растения с разтвора.

Алое

Сокът от алое вера е идеална тор за всички растения. Направете разтвор от 1 чаена лъжичка сок и 1,5 литра вода и полейте цветята.

Гъби

Накиснете, кавито и да е гъби, във вода в съотношение 1:1, а след 24 часа можете да полеете цветята с разтвора.

Вижте още: 10 скрити възможности за пастата за зъби! Незаменими са!

Витамин В12

Витамин В12 е добро подхраващо средство за теменужките. Направете разтвор от една ампула витамин В12 и един литър вода. Поливайте теменужките с разтвора на всеки 2 седмици.

Бананова кора

Банановата кора е богата на необходимите и важни за цветята микроелементи. Сложете бананова кора, смелена в месомелачка, добавете пръст и засадете растението.