НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това е най-полезната диета. Тя убива рака и лекува депресията!

Това е най-полезната диета. Тя убива рака и лекува депресията!

0
Това е най-полезната диета. Тя убива рака и лекува депресията!
Това е най-полезната диета. Тя убива рака и лекува депресията!

Тази диета е проверена от много изследвания!

Увеличаващите се доказателства показват, че приема на кетони помага да се лекуват много здравословни проблеми, като се започне със затлъстяването. Кетогенната диета предизвиква метаболитни промени в организма, което води до преминаване на тялото от изгаряне на въглехидрати към изгаряне на мазнини.

За тази диета се изисква 50-70% от консумираните на храни да бъдат със здравословни мазнини, като например органични пастьоризирани яйца, авокадо, сурови ядки и кокосово масло. Консумацията на въглехидрати е ограничена, което води до изгаряне на мазнини за енергия. С други думи, малкото количество захар блокира тялото от използването на мазнини в полза на изгарянето на захарта.

Както бе споменато по-горе, приемът на храна трябва да бъде с около 70% мазнини, 25% протеини и 5% въглехидрати. Поради това приемът на въглехидрати трябва да бъде ограничен и се състои основно от ядки, млечни продукти и зеленчуци. Избягвайте рафинираните въглехидрати като нишесте (картофи, боб), пшеница (зърнени храни, хляб) или плодове.

Предимствата на кетогенната диета за здравето

Води до загуба на тегло

Премахването на въглехидратите от вашия хранителен режим е един от най-лесните начини да отслабнете. Когато консумацията на въглехидрати е много ниска, с умерен прием на протеини, тялото приема мазнините като основно гориво и произвежда кетони от натрупаните мазнини.

Бори рака

Раковите клетки ядат захар, което означава, че захарта поддържа растежа на рака. Ето защо всяка диета, която елиминира захарта и другите въглехидрати, може да бъде ефективна при предотвратяването и борбата с рак. Нормалните клетки в тялото използват мазнините за енергия, докато раковите клетки не могат да използват мазнините като основно гориво.

Защитава мозъка ви

Ниският прием на въглехидрати в комбинация с високото съдържание на мазнини е прекрасна комбинация за лечение на други неврологични заболявания. Според проучване, публикувано в “Поведенческа фармакология”, кетогенната диета е ефективна за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер. В специално проучване пациентите с диагноза болест на Паркинсон, които са спазвали кетогенната диета, подобряват симптомите си с 43% в рамките на един месец.

Вижте още: Как да се отървете от ангината и болките в гърлото?

Много проучвания също показват, че аутистите могат да се възползват от кетогенната диета. Според една от статиите, “аутизмът има някои признаци на епилепсия, а много хора с аутизъм получават пристъпи, свързани с прекомерното стимулиране на мозъчните клетки”. Научно е установено, че много деца с аутизъм показват подобрение след тази диета в продължение на шест месеца.

Допълнителни ползи за здравето от тази диета:

  • намалява нивото на лошия холестерол
  • увеличава енергията
  • лекува акнето
  • чувствате удовлетворение
  • подобрява нивата на триглицеридите и нивата на холестерол в кръвта.