НАЧАЛО ЗДРАВЕ Запекът ще бъде победен с тази природна рецепта!

Запекът ще бъде победен с тази природна рецепта!

0
Запекът ще бъде победен с тази природна рецепта!
Запекът ще бъде победен с тази природна рецепта!

Запекът се получава, когато трудно преминава процесът на дефекация или се случва на третия или повече дни. Почти всеки човек изпитва запек в някакъв момент и обикновено той не е сериозен. Въпреки това, стомашната болка и подуването на корема могат лесно да бъдат отстранени след облекчаване на запека.

Медицинските експерти казват, че запекът има много причини, включително липса на движение, възраст, стрес, лекарства, липса на фибри, някои витамини и други. Възможно е запекът да бъде с вторичен ефект поради друго заболяване, като в този случай трябва да се свържете с вашия лекар, за да откриете основната причина за проблема си.

Запек

Някои от симптомите на запека включват най-малко две изхождания на седмица, стрес, когато се опитвате да се пречистите, малки или твърди изпражнения, подуване на стомаха и повръщане. Той може да бъде много неприятен за всеки, който страда от него, тъй като може да ви причини чувство на летаргия.

Ако имате нерегулярни движения на червата повече от две седмици, важно е да предприемете действия. Лекарят ви може проведе тестове, за да се опита да намери корена на проблема. Те включват кръвни тестове и хормони, както и изследвания, за да се намери запушването на дебелото черво или колоноскопия, за да се проучи допълнително, какво се случва в дебелото черво.

Около 10% от хората страдат от неправилна работа на червата. Въпреки факта, че има много възможности за облекчаване на запека, често е най-добре да използвате естествени средства. Следната рецепта се използва в стационарни условия и се прилага при пациенти със силен запек. Лесно е да я приготвите и ще получите чудесни резултати.

За да направите това разхлабително, използвайте една чаша фурми, една чаша сушени сини сливи и пет чаши вряла вода. Нарежете фурмите и сините сливи на малки парченца и ги залейте с вода. Варете сместа, докато стане гъста. Това ще бъде достатъчно за около три седмици. Вземете една чаена лъжичка. Може да се използва от хора на всяка възраст.

Вижте още: Болка в ставите – 5 мощни средства за лечение

Сливите имат много високо съдържание на фибри, и също така съдържат сорбитол, който е естествена захар и служи като чудесно разхлабително. Тя улеснява констипацията за кратък период от време. Като алтернатива, можете да добавите сушени сини сливи във водата и да ги оставите за една нощ, а след това да изпиете на сутринта.

Ако получите внезапни и силни болки в корема, не забравяйте да използвате тази рецепта за допълнително лечение и се обадете на вашия лекар. Запекът може да е нов или отдавнашен проблем, но във всеки случай трябва да му обърнете внимание. Важно е също така да бъдете наблюдателни за въпроси, като например кръв в изпражненията, затруднено преминаване на изпражненията дори и с използването на тази рецепта, загуба на тегло без диета или много редки изпражнения.

Запекът е често срещан проблем, и, за съжаление, много от разхлабителните лекарства не са полезни и също така могат да бъдат вредни. По-добре е да се лекувате по естествен начин!