НАЧАЛО ЗДРАВЕ Морската сол може да ви помогне в лечението на 15 заболявания!

Морската сол може да ви помогне в лечението на 15 заболявания!

0
Морската сол може да ви помогне в лечението на 15 заболявания!
Морската сол може да ви помогне в лечението на 15 заболявания!

Морската натурална сол е полезна и има терапевтични свойства, но преди да разберете нейните ползи, трябва да знаете, че тя се получава при естественото изпаряване на морската вода, за да се запазят всичките ѝ съставки. Морската сол благодарение на състава си от повече от 80 елемента има прекрасен ефект върху здравето, кожата и косата.

Най-голямата разлика между морската сол и трапезната е, че трапезната сол, изсушена при 650 градуса, губи своята химическа структура и не съдържа елементите и минералите, необходими за лечение.

В морската сол, за разлика от натриевия хлорид, има 80 различни елемента, като калий, магнезий и манган, които правят чудеса за вашето здраве, кожа и коса.

1) Морската сол има алкален ефект, който помага да се балансира нивото на киселинност в тялото, в резултат на което елиминира потенциалните рискове от фатални заболявания.

2) Тя може да подобри имунната система, като след това тялото става устойчиво на много автоимунни заболявания, като грип, алергия и така нататък.

3) Има ефект върху сърдечно-съдовата система. Учените са доказали, че редовното използване на морска сол, разтворена във вода, може да намали нивото на лошия холестерол в организма. Освен това поддържа кръвното налягане под контрол и нормализира неправилната сърдечна дейност.

4) Метаболитните нарушения, като диабет, могат успешно да бъдат лекувани с морска сол, тъй като помага за намаляването на кръвната захар.

5) Повече от 20% от натрия в тялото се натрупва в костите ни, които могат да бъдат повредени поради липсата на минерали в кръвта и достатъчно течности в организма. Добавяйки морска сол към храната, можете да излекувате остеопорозата.

6) Също така е полезна за дихателната система. Минералите и хранителните елементи, както и структурните елементи на морската вода, спомагат за възстановяването на мембраната. Морската сол има леко, антисептично и антибактериално действие, дължащо се на калиевите и магнезиевите йони.

7) Това е отличен източник на калий, който улеснява функционирането на мускулните влакна, така че морската сол има положителен ефект върху лечението на гърчове.

8) Приема се за естествен филтър на кръвта. Тя съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и освобождава свободните радикали. Магнезият улеснява ефективната работа на антиоксидантите. Така тя осигурява детоксикация на кожните клетки, като абсорбира всички токсични материали.

9) Когато премахва токсините от тялото, кожата става здрава. Ето защо ваните с морска сол могат да подобрят тонуса. Те стимулират отстраняването на прекомерната вода от кожата и спират натрупването на вода, така че кожата става по-еластична, мека и здрава.

10) Морската сол е богата на витамини и минерали, които са от жизненоважно значение за правилното хранене на клетките.

Вижте още: Болка в ставите – 5 мощни средства за лечение

11) Калцият помага при почистването на порите на кожата.

12) Това е естествен пилинг за кожата, защото текстурата на солта помага да се премахне най-горният слой на мъртвите клетки на кожата.

13) Това е естествено средство за лечение на хора с мазна коса. Солта може да абсорбира излишното масло от косата, като я направи мека и красива.

14) С помощта на много от минералите в солта, косата ви ще получи голям обем и ще расте лесно. Морската сол може да осигури достатъчно хранителни вещества за фоликулите, които ще направят косата ви мека.

15) Морската сол е чудесна за борбата с пърхота. Тя действа директно върху кожата и спира нейната сухота.