НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимоните в комбинация със содата правят чудеса!

Лимоните в комбинация със содата правят чудеса!

0
Лимоните в комбинация със содата правят чудеса!
Лимоните в комбинация със содата правят чудеса!

Какво знаете за лимоните? Вероятно много, тъй като за ползите от лимоните е говорено повече от веднъж. Още от деца ни казваха, че яденето на лимони, е много полезно и те постоянно ни лекуваха с тях. Това средство е наистина много ефективно. И какво, ако съчетаете полезните свойства на лимона със свойствата на содата? Оказа се просто чудесен инструмент! Ще ви разкрием полезните свойства при комбинирането на сода за хляб и лимонов сок.

Сода и лимон

Тази комбинация предизвиква много дискусии и дебати. Основната причина за това е предположението, че тя може ефективно да се бори с рака. Лимонът и содата за хляб имат антиоксидантни и алкални свойства, които помагат да се унищожат раковите клетки.

Лимоновият сок е ефективен в борбата с раковите клетки, а содата за хляб, на свой ред, е известна със способността си да регулира нивото на рН. Содата предотвратява натрупването на киселини в тялото, които се превръщат в една от основните причини за рак. Някои учени казват, че това е вярно, други – напълно отхвърлят това твърдение. Докато търсят истината, ще ви разкрием  полезността на сместа от сода и лимон.

За отслабване

Това средство помага в процеса на намаляване на тегло, добавя енергия и поддържа тялото тонизирано. То също така ускорява метаболизма и поради това кара организма да изгаря повече калории.

Очистващ ефект

Лимонът и содата имат почистващ ефект. Това се отнася особено за лимоните и техните диуретични свойства. Те стимулират организма да отстранява излишната вода, токсините, солите и мазнините.

Дентална хигиена

Често тази смес се използва за почистване на зъбите. По-добре е да не я използвате за постоянно почистване или избелване, защото може да увреди зъбния емайл. Но за премахването на петна по зъбите, тази смес ще справи много добре.

Храносмилане

Сместа действа като идеален антрацит, намалявайки газовете, киселините, спазмите и другите симптоми за нарушено храносмилане. Също така подобрява храносмилателната система като цяло.

Защитава тялото от влиянието на свободните радикали

Тази напитка предотвратява процесите на стареене и ги забавя. Ако приемате лимон и сода редовно, кожата придобива здрав вид и се намалява появата на бръчки.

Сърдечната дейност

Тази напитка ще ви помогне да подобрите сърцето. Учените са установили, че ако пиете вода със сода и лимон, можете да регулирате нивото на лошия холестерол в тялото и да намалите риска от атеросклероза. Също така намалява риска от инфаркт и инсулт.

Укрепване на имунната система

Това е известно на всички. Способността на тази напитка да увеличи алкалното равновесие на тялото помага да се регулира нивото на киселинност в организма.

Бъбречна дейност

Напитката ще помогне да възстановите баланса, ако бъбреците ви не могат да се справят с отстраняването на вредните киселини в тялото.

Вижте още: Домашен лек за възстановяване на уморените крака

Почистване на черния дроб

Ако започнете сутринта си с тази напитка, е възможно не само да изчистите черния си дроб, но също така и да заредите тялото си с полезни вещества като калий, витамин С и различни антиоксиданти.

Сега за тази напитка знаете всичко, освен как да я приготвите. Вземете 1 чаша минерална вода, добавете 1 чаена лъжичка сода за хляб и изстискайте половин лимон.

Най-добре е тази напитка да се пие сутрин на празен стомах. Просто не прекалявайте, има силни алкализиращи свойства, така че не я консумирайте повече от две седмици подред. След този период направете две седмици почивка. Прекалената употреба може да причини развитието на алкалоза. Също така напитката е противопоказана при хора с гастрит.

Лимоните са най-полезният продукт, който можете да си представите. Пийте по една чаша от  това средство всяка сутрин и тялото ви ще ви бъде благодарно. Тази напитка може да направи чудеса!