НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от орехови черупки! Вижте какво лекува!

Тинктура от орехови черупки! Вижте какво лекува!

0
Тинктура от орехови черупки! Вижте какво лекува!
Тинктура от орехови черупки! Вижте какво лекува!

Ореховите черупки съдържат много важни елементи за вътрешните органи на човека и за кръвоносната система.

Когато изхвърляте черупките в кошчето за боклук лишавате себе си от определени вещества, които биха могли да ви помогнат да се справите с пречистването на кръвоносните съдове, като по този начин предотвратите образуването на тромбоза.

При хипертония

При хора, страдащи от хипертония, тинктурата от орехови черупки, може да бъде отлично превантивно средство, което да нормализира кръвното налягане. Не е никак трудно да се приготви такава тинктура:

1. Първо трябва да счупите 15 ореха. Измийте черупките и ги подсушете. Вземете стъклен или емайлиран съд и ги поставете в него.

2. Залейте черупките с водка (имате нужда от една бутилка) и поставете на сухо топло място. В продължение на две седмици трябва да престоят черупките, напоени с водка, и след това ще имате отлично лекарство в дома си, богато на кумарин.

3. Това вещество попада в кръвта е в състояние да разтваря и премахва кръвните съсиреци. В допълнение, полученото лекарство може успешно да се използва при лечение на бронхите.

При безсъние

Полезните свойства на черупките са известни на много народи. Например, калмицката народна медицина използва орехови черупки, за да приготви лекарство за справяне с безсъние, замайване, конвулсии и дори замайване. За да получите това природно лекарство в Калмикия, ореховите черупки ги варят в мляко.

Приложение на пепел от орехови черупки

В древни времена, хората изгаряли черупките на орехите. Пепелта, която се образувала, използвали активно за лекуване на язви. За да се получи положителен резултат, тази пепел се смесва с вино и растително масло.

Със същата смес намажете главата си, ако изведнъж забележите, че страдате от косопад. Тя стимулира по-краткосрочното излекуване на рани и повлиява на растежа на косата.

Днес ореховата пепел в тази форма може да се използва за дезинфекция на вода вместо активен въглен. Тази пепел е много по-ефективна от способността на активния въглен да пречиства водата от радиацията. Това полезно свойство на ореховите черупки също се използва за отстраняване на радиационни елементи от човешкото тяло.

Процесът на приготвяне на дезинфекциращата смес е съвсем лесен.

1. Ореховите черупки могат да бъдат изгорени у дома в обикновена тенджера: натрошете черупките на трохи и ги сложете на котлона в съд.

2. По време на горенето ще се образува дим, затова е необходимо активно да бъркате в продължение на 15 минути. След това охладете и смелете на прах.

3. Полученият прах използвайте като дезинфектант на вода и за изхвърляне от стомашно-чревния тракт на радиационни продукти. За тази цел, трябва да разтварите 1-2 супени лъжици пепел в чаша вода и да пиете на всеки 15 минути по 2 супени лъжици.

Орехови черупки за … епилация

Ще бъдете изненадани, но черупката от орехи може да помогне на една жена да загуби нежеланото окосмяване по тялото си.

Вижте още: Премахнете болката в коляното само за 5 дни с тази напитка!

Тази рецепта все още се използва от нашите баби – смесете пепел от черупки с малко вода за образуване на суспензия и разпределете тази смес по кожата, покрита с коса.

Отличното средство за депилация е готово.

Ето колко много полезни неща може да получи човек от използването на това естествено вещество като ореховата черупка.

Обърнете внимание, че в описаните медицински и козметични продукти няма химически съставки и поради това няма странични ефекти, които могат да навредят на друг орган на нашето тяло. И ако обичате орехи, не забравяйте да използвате нашите рецепти, за да бъдете красиви и здрави.