НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Орхидеята може да бъде опасна за вас! Разберете в кои случаи!

Орхидеята може да бъде опасна за вас! Разберете в кои случаи!

Орхидеята може да бъде опасна за вас! Разберете в кои случаи!
Орхидеята може да бъде опасна за вас! Разберете в кои случаи!

Навън орхидеята изглежда много красиво и приятно, толкова много жени я носят в домовете си без притеснение. Но именно тогава цветето започва да показва истинските си способности.

Какво казва Фън-шуй за орхидеите?

От гледна точка на специалистите по Фън-шуй, това растение е едно от най-опасните за отглеждане у дома. Основната причина се дължи на факта, че орхидеята е растение, което изсмуква енергията от собственика на къщата и по този начин получава сила да оцелее.

Човек, който държи орхидея в дома си, е добре да бъде внимателен. Това растение трябва да бъде извадено от дома, ако изпитвате следните неразположения като:

  • Сънливост;
  • Отпадналост;
  • Затормозяване;
  • Хронично недоспиване при нормално количество сън;
  • Апатия или депресия.

Тази препоръка е особено важна за мъжете, защото се смята, че орхидеята може да повлияе върху мъжката сила и влечение към жените. Неслучайно това растение се нарича “мъжегон”.

Въпреки това, ако използвате енергията на орхидеите на работното си място, а не у дома, можете да получите много ползи от тях.

Ако поставите това цвете с червен или пурпурен цвят в офиса, където има много хора, тогава ще:

  • Усетете повишена ефективност през целия ден;
  • Ще получите увереност в силите си;
  • Ще спрете да отлагате задачите си;
  • Можете да станете незаменим и ценен служител.

Вижте още: 10 признака, че сте под голям стрес

Орхидеята с оранжев цвят също така ще ви запази на вашето работно място, нейната енергия ще се слее с вашата и ще ви подтикне да предприемате активни действия за по-продуктивна работа.

И обрано, ако сте много заети на работа и искате повече спокойствие и тишина в офиса, вземете бяло или розово цвете. Тази орхидея ще отнеме отрицателната енергия и ще ви даде мир, настройвайки душата ви в хармония с природата.

Сега знаете защо не трябва да отглеждате орхидеи у дома. Ето защо, ако все още имате това цвете, особено в спалнята, смело можете да го занесете на работа. Така ще можете със сигурност да си помогнете.