НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахнете болката в ставите с тази невероятна напитка!

Премахнете болката в ставите с тази невероятна напитка!

0
Премахнете болката в ставите с тази невероятна напитка!
Премахнете болката в ставите с тази невероятна напитка!

Когато остареем, в тялото ни има определени неща, които отслабват и болката започва да се появява редовно. Това се дължи на очевидното износване на ставите поради дългите години живот.

Освен това, когато достигнем преклонна възраст, ние не само страдаме от износване на органите си, но и тялото ни започва да работи по-бавно. Поради това изисква известно стимулиране и грижа, за да продължи да функционира без проблеми.

Ето защо можете да започнете да решавате проблемите си в тялото си с една невероятна напитка. Един от най-очевидните проблеми може да бъде болката в ставите или мускулите.

Тази напитка може да подобри състоянието на ставите, сухожилията и хрущялите. Болката в мускулите и ставите може да се развие на всяка възраст, поради различни фактори, един от които е физическото усилие, т.е. упражненията или физическата активност.

Този тип болка е един от най-проблематичните, особено когато говорим за коленете.

Що се отнася до тази болка, ние не можем да зависим от медикаменти, тъй като те ще ни дадат само временно облекчение, а след това болката ще се върне. Така че днес ще говорим за домашно средство, което може да ви помогне.

Съставки:

1 чаена лъжичка органичен мед

1 чаена лъжичка канела на прах

1 чаша овесена каша

1 чаша натурален портокалов сок

2 чаши нарязан ананас

230 грама натрошени сладки бадеми

230 грама вода

Подготовка и употреба:

Първо, трябва да сготвите овесената каша за най-малко 10 минути, след това я охладете и добавете другите съставки, разбъркайте всичко в блендер и напитката ви е готова.

Пийте две чаши от тази напитка през деня: една сутрин, за предпочитане на празен стомах, а втората – следобед. Лечението продължава петнадесет дни и вашите стави ще спрат да ви притесняват.

Друга важна точка за здравето на нашите стави е това, което ядем, затова сме съставили списък на някои продукти, които ще ви помогнат за облекчаване на болката в ставите:

1) Вода. Ставите се движат в синовиална течност, която намалява триенето между хрущялите и другите тъкани, омекотява и смазва по време на движение. Абсорбцията на вода помага да се синтезира синовиалната течност и осигурява достатъчно смазване на ставите.

2) Лук и други подобни. Чесън, лук, праз са богати на сяра – минерал необходим за образуването на колаген и други елементи, които съставляват костите, хрущялите, сухожилията и връзките. Няколко автори потвърждават, че при много ефективни упражнения се увеличава търсенето на сяра в организма, като се забавя процесът на стареене. Друг вид храна, богата на сяра, са всички видове зеле и аспержи.

Вижте още: Домашен лек за възстановяване на уморените крака

3) Храни, богати на витамин С, като ягоди, киви, портокали, домати, чушки сурови броколи, магданоз и т.н. Този витамин заедно с омега-3 спира процесите, възникващи от възпаление в организма. Също така, стимулира синтеза и поддържането на колагена и хрущялните структури, които са част от ставите. В допълнение, папаята и ананаса (плодове, богати на витамин С) съдържат папаин и бромелаин, вещества с висока противовъзпалителна способност.

4) Месо. Този тип храна спомага за поддържането на ставите. Основното е неговото протеиново съдържание, което осигурява необходимите аминокиселини за синтеза на хрущяла, както и за предотвратяване и съкращаване на времето за поправяне на уврежданията. От друга страна, те имат високо съдържание на желязо и цинк – минерали, необходими за лечение на наранявания.