НАЧАЛО ЗДРАВЕ Освобождаването на седалищния нерв е много лесно! Вижте как!

Освобождаването на седалищния нерв е много лесно! Вижте как!

0
Освобождаването на седалищния нерв е много лесно! Вижте как!
Освобождаването на седалищния нерв е много лесно! Вижте как!

Най-големият нерв в тялото ни е седалищният нерв. Той започва в областта на лумбо-сакралния плексус и се разклонява по целия крак, като осигурява неговата чувствителност и правилно движение. Но най-големият нерв създава най-големите проблеми в тялото. Защипването му е придружено от адска болка и дискомфорт. В някои случаи проблемите със седалищния нерв водят дори до пълна загуба на работната способност на крайниците.

Когато има проблем със седалищния нерв, човек, страдащ от болка, е готов на всичко. Лекарите като правило решават проблема много радикално: дълъг курс на болезнени инжекции и не по-малко болезнени процедури.

За щастие има специални упражнения, с които много бързо ще отблокирате нерва, отстранявайки възпалението и болката.

В тази статия ще ви разкажем и ще ви покажем двете най-ефективни упражнения, благодарение на които ще забравите за проблемите със седалищния нерв.

Упражнения за отблокиране на седалищния нерв

Упражнение № 1

Първо трябва да легнете на плоска твърда повърхност и да сгънете единия крак в коляното.

Хванете сгънатия крак с двете си ръце и бавно го издърпайте до гърдите си, до колкото е възможно.

Придърпайте краката си, колкото е възможно по-близо към гръдния си кош, и ги задръжте в това положение за 30 секунди.

Върнете крака обратно в първоначалното му положение, оставете го за 1 минута и повторете упражнението още 2 пъти.

Упражнение № 2

Легнете върху твърда, равна повърхност. Сгънете двата си крака в коленете.

Хванете краката си с ръце под коленете и ги кръстосайте, както е показано на снимката по-горе. Останете в това положение за 30 секунди.

Върнете се в началната позиция и повторете упражнението още 2 пъти.

Предложените две упражнения могат да се извършват отделно, но ефективността се увеличава значително, ако ги правите комплексно. Лекарите – невролози одобряват този комплекс и често го препоръчват на своите пациенти.

Но проблемът със седалищния нерв, както всеки друг, е по-лесно да се предотврати, отколкото да се справите с него. Опитайте се да седите по-малко на едно място. Отделете повече време за физическа активност. Ако можете да изберете дали да шофирате или да ходите – винаги ходете.

Вижте още: 5 натурални напитки за изчистване на бъбреците!

Зареждайте се всяка сутрин. В сутрешния си комплекс можете да включите и упражненията, предложени по-горе. Също така е ефективно да добавите тези упражнения към релаксиращия комплекс от физическа активност преди лягане.

Не забравяйте, че самолечението не само може да не помогне, но и да навреди. Ако болката от гърба отива в краката, по-добре е да отидете до лекар, за да потвърди диагнозата и да ви се назначи правилно лечение.