НАЧАЛО ЗДРАВЕ Запечете лука във фурната и вече имате мощно средство за лечение!

Запечете лука във фурната и вече имате мощно средство за лечение!

0
Запечете лука във фурната и вече имате мощно средство за лечение!
Запечете лука във фурната и вече имате мощно средство за лечение!

Лука е полезен не само в сурово състояние! Уверете се сами!

Вероятно знаете за големите ползи за здравето от суровите плодове и пресни зеленчуци. Но има един продукт, който е по-полезен в печена форма, отколкото в сурово състояние, и това не са картофите. Няма да ви мъчим със загадки и  веднага ще ви кажем – това е лукът. В неговата сурова форма също е много ценен за организма, въпреки че много хора го отбягват, защото не оставя най-приятния послевкус в устата. Но след като го запечете във фурната, всичките му лечебни свойства се увеличават.

Как да печете лук във фурната?

Огромното предимство на печения лук е, че има много интересен пикантен вкус и не оставя лоша миризма след себе си. Ето защо, без страх, могат да го ядат тези, които отиват на среща. За да извлечете максимума от това необичайно ястие, трябва да го приготвите правилно.

Печете лука директно с люспите при температура от 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-благоприятно въздействие върху здравето трябва да ядете половин глава със среден размер всяка сутрин на празен стомах и другата половина 2-3 часа преди лягане. Можете да го използвате и като гарнитура за риба или месо. Оказва се, че е много вкусна комбинация. И сега нека се обърнем към полезните свойства на това вкусно ястие.

Полезни свойства на печения лук

Печеният лук нормализира съдържанието на захар в кръвта. Препоръчва се за диабетиците, тъй като да поддържа нормалното функциониране на тялото.

Често трябва да се яде от всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите препоръчват дневна консумация на печен лук. Той помага на съдовете да се почистят, облекчава атеросклеротичните плаки.

Печеният лук помага да се нормализира кръвното налягане, а също така облекчава мигрена.

Вижте още: Морската сол може да ви помогне в лечението на 15 заболявания!

Може не само да се яде, но и да се използва като мехлем. Нанесете каша от него, за да излекувате язви и рани и да ускорите процеса на възстановяване на тъканите.

Компресите от такъв лук имат добър антибактериален ефект. Те могат да се използват за лечение на хемороиди, под контрол на лекар, разбира се.

При редовно използване печеният лук може да ви спаси от много заболявания и има профилактично действие.