НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Правила за поведение в обществото, които всяка дама трябва да знае

Правила за поведение в обществото, които всяка дама трябва да знае

Правила за поведение в обществото, които всяка дама трябва да знае
Правила за поведение в обществото, които всяка дама трябва да знае

По-голямата част от възпитаните хора се опитват да спазват определени правила за благоприличие, исторически формирани в обществото. Но поведението на дамата все още има своите особености, тъй като е ограничено от някои нюанси, на които обикновените жени често не обръщат внимание.

За да разберете ясно какво е позволено и какво не е за една истинска дама, прочетете следните правила.

5 правила за поведение на една дама в обществото

1) Ако искате да изглеждате благородни, тогава никога не бъдете наведени и дръжте гърба си изправен. Прегърбената дама изглежда не само грозно, но и неблагородно, без значение колко скъпи дрехи носи.

2) Никога не се обръщайте, когато някой ви подвиква отзад. Достатъчно е да направите леко завъртане на врата, да останете така няколко секунди и само след това да се обърнете към другия човек.

3) Поведението на една истинска дама трябва да бъде толкова безупречно, колкото външния ѝ вид. Облеклото винаги трябва да бъде избрано според случая и със стил да се придържате към златната среда между сексуалността и строгостта. Истинската дама никога няма да си позволи да носи кожух, дори и да е нов, когато е достатъчно топло на улицата или къса мини пола при прием на официални лица.

4) Поведението на една дама в обществото винаги трябва да бъде приятелско и доброжелателно, така че тези, които са близо до нея, да се чувстват комфортно. Дамата никога няма да си позволи да критикува в присъствието на други хора, да прави забележки или да сочи недостатъци и пропуски.

Вижте още: Внимание – разрушителни думи! По-добре никога не ги изричайте!

5) Поведението на дамата с мъжете от различни възрасти трябва да бъде адекватно – без вулгарност и разврат към младите мъже, но с повече почитание и уважение към по-възрастните мъже.

И не забравяйте, че истинската дама няма да си позволи силни изражения, ярки крещящи гримове и неспазване на правилата за достойнство на масата. В края на краищата, без значение колко красива е роклята върху вас, ако нямате правилните маниери на поведение, то и отношението към вас няма да бъде задоволително.