НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 13 идеи с тесто за супер-печива за коледните празници!

13 идеи с тесто за супер-печива за коледните празници!

0
13 идеи с тесто за супер-печива за коледните празници!
13 идеи с тесто за супер-печива за коледните празници!

Зимата е най-доброто време за създаване на кулинарни шедьоври от тесто. За да направите домашните сладкиши не само с уникален вкус, но и с красив вид, ви предлагаме 13 брилянтни идеи за декорация.

Красиви печива от тесто

13 идеи за супер-печива за коледните празници! Домакини, запомнете ги в движение...

Ябълки в решетка

За да създадете такъв десерт, ще ви е необходим обикновен нож и кръгла форма за изрязване. Част от разточеното тесто трябва да се превърне в елегантна мрежа и да се покрие с пълнеж, разположен върху гладък слой тесто. Последният етап е изрязването на кръгове с помощта на формичка.

Спирали от тесто

За да украсите пая си, не е необходимо да имате много скъпи инструменти. Достатъчно е да изрежете няколко ленти тесто с нож и да ги увиете под формата на отворени спирали.

Красиви вълни

Ръбовете на пая ще изглеждат много елегантно, ако го украсите с тези вълни от тесто.

Плитки

Този вариант за декорация е подходящ за гъвкаво, еластично тесто.

Венецът на Цезар

Украсете ръба на пая с помощта на ножица. За целта е необходимо да направите няколко малки разрези под ъгъл от 45 градуса и внимателно да отделите всеки сегмент.

Сочни осмици

Тази опция е подходяща както за месо, така и за сладки пълнежи. Първо, трябва да изрежете две дълги ленти от тестото. В една от тях е необходимо да направите вертикални разрези в интервал от 3 до 5 сантиметра. След това можете да започнете плетенето на плитки.

Слънце

За да осъществите тази идея, достатъчно е да изрежете два кръга бутер тесто, да сложете пълнеж върху единия и да покриете с втория. След това остава само да направите няколко прорези от центъра на кръга и да завиете страните като венчелистчета.

Бързи облаци

За този вариант на печене, трябва да използвате два слоя тънки кори с размера на тавата. На единия слой е необходимо да поставите пълнеж, след това да покриете с втори слой и да нарежете на равни квадратчета или правоъгълници.

Отворен тарт

От тестото изрежете квадрат или правоъгълник. В центъра очертайте с нож ръбове и оставете до края няколко сантиметра. Поставете пълнежа вътре и поръсете с кашкавал. Печете 30 минути при температура от 180 градуса.

Цветя с пълнеж

Появата на тази партида ще съблазни всеки! Децата ще ги харесат, дори и да са със зеленчуци или извара.

Вижте още: Направете си сами такава декорация и домът ви ще бъде страхотен!

Ден и нощ

Тази версия на печиво няма да остави никого равнодушен!

Гъбки с кремообразен пълнеж

Съгласете се, това е много необичайна форма на печене!

Не забравяйте да споделите тези идеи с приятелите си! Покажете им как да направят шедьовър от обикновено тесто за печене.