НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този продукт ускорява растежа на раковите клетки!

Този продукт ускорява растежа на раковите клетки!

0
Този продукт ускорява растежа на раковите клетки!
Този продукт ускорява растежа на раковите клетки!

Странно е, но не всеки знае това и не винаги тази информация достига до хората! Информацията, че този продукт ускорява растежа на раковите клетки не е известна на всички!

Захарта “храни” раковите клетки и ние открито пишем за това.

Ако човек страда от заболяване, първата стъпка е да обърне внимание на храната.

Намаляването на консумацията на захар и преминаването към здравословно хранене са от решаващо значение за успешното лечение.

Има обаче още едно твърдение, което се потвърждава многократно: захарта произвежда ракови клетки.

Д-р Ото Варбург, лауреат на Нобелова награда за медицина през 1931 година, знае повече от всеки друг за тясната връзка между рака и захарта.

Той заключил, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия. Ученият открил, че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород.

През 70-те години Линус Полинг (един от най-големите химици на всички времена и носител на Нобелова награда от 1954 година) открил, че витамин С помага на тялото ни да се защити от болести.

И в това изследване, д-р Л. Полинг открива, че захарта прави точно обратното, прави болестта трудна за лечение.

Друго проучване, публикувано през 2013 и 2014 година в списание Clinical Investigation, показва, че захарта не само подхранва раковите клетки, но и произвежда тези видове клетки.

Тази реакция е хаотична и образува свободни радикали, което води до увреждане на клетъчната структура с образуването на тумори.

Учените от Huntsman Cancer Institute в Юта са първите, които откриват, че захарта “храни” тумори.

В статия, публикувана в списание “Бюлетин на Националната академия на науките”, Дон Айер, професор по онкологични науки в Университета на Юта, заявил: “От 1920 година е известно, че раковите клетки използват повече глюкоза от нормалните здрави клетки. Нашето изследване показва как се извършва този процес и как може да бъде спрян, за да се контролира растежа на тумора.”

Д-р Томас Гийбер, професор по молекулярна и медицинска фармакология, изследва как глюкозният метаболизъм влияе на биохимичните сигнали, присъстващи в раковите клетки.

В друго проучване, публикувано в списание Molecular Systems Biology, д-р Грейбър и колегите му са показали какво е глюкозен глад – лишават се раковите клетки от глюкоза и се активират много метаболитни процеси, които водят до смърт на раковите клетки.

По този начин се отстранява захарта, но всичко, което образува глюкоза в тялото (като бял хляб, паста, ориз…) може да се приема за подобряване на резултатите от лечението на рак.

Колкото по-малко захар консумираме, толкова повече шансове даваме на тялото ни да се развира правилно.

Вижте още: Здрави ли са вашите бъбреци? Проверете тези 10 признака!

И, разбира се, най-добрата защита срещу раковите заболявания е познаването на причините за тях, извършването на превантивни процедури и разпознаването на ранните признаци и симптоми на рак.